Tiden går

Herregud vad dagarna bara rullar på, hinner inte med att stanna upp och reflektera alls. Känner mig typ stressad fast jag egentligen aldrig haft så här tomt i kalendern som nu. Är väl sömnbristen som gör att jag känner så kanske.

Helgen var lugn och skön till en början, fredag fick jag pyssla och städa i ordning medan Fidde var hemma och det känns som det kommer bli så mysigt att vara hemma hela familjen på fredagar! Lördagen spenderade jag och Lia mest med min familj. Jag och Joanna var ute och gick i det ruggiga vädret, hämtade den gamla dopklänningen bland annat. (Jag har tre jättefina dopklänningar att välja mellan till Lia. Alla med varsin historia och bakgrund. Så svårt!! Just nu lutar det åt den klänning Fidde haft. Eftersom hans mormor gick den enbart till honom och det är bara han som haft den så tänkte vi att det får bli vår familjeklänning, liksom starta en ny tradition. Men sen älskar jag ju den jag haft som MIN mormor gjort och även den gamla från min farmor som har 100år på nacken.)

Söndag däremot var det kalabalik här, mest jag som mådde dåligt av lite sömn och allmänt deppig, men också en liten fröken som inte riktigt vet vad hon vill (eller rättare sagt kanske föräldrar som inte kan tyda vad hon vill) så den kombon vart inte alls bra! Men på måndagen var det nya tag. Lite bättre dock väldigt trött och stressad för jag skulle ha två kompisar från bagarskolan på besök. När de åkt tog vi en promenad i det fina vårvädret med Ida, så skönt. 

Idag har jag varit på efterkontroll hos min söta barnmorska. Allt såg bra ut och verkade okej. Hade med mig ett litet tackkort till henne, för hon är bara för bäst. Hade det inte varit för hennes positiva energi hade jag nog mått ännu sämre under graviditeten, så det var hon ju tvungen att få veta.  


Ett kort till förlossningen/bb och ett till min barnmorska Emelie. (Jag vet att det är deras jobb och bla bla bla men tycker de kan få lite uppskattning för det!)


I helgen ska det pysslas, jag ska jobba lite med pappa och på söndag är det dags för dop för lilla Elli. 


Hoppas jag får lite energi att skriva lite roligare inlägg och inte bara uppdateringar med vad vi gjort och inte gjort under vecka . ;-) håll ut det kommer.


460kr


Spegeln för 30kr fick en plats i hallen.



Äntligen har vi köpt oss en kökssoffa, om än inte exakt en som jag tänkt men den får duga. För 400kr blev den vår, nu ska den målas och då ny sits. Någon som är bra på att måla möbler får gärna hjälpa till ;-)



Och den vita ribba-ramen från Ikea för 30kr fick hålla min älskade Vee Speers plansch. Älskar den!! Så glad att den äntligen fått komma ur rullen som den vilat i ett bra tag.






Fynda, pyssla och elda...

Denna veckan kan man sammanfatta med fynda, pyssla och elda!! Ja det är vad jag har gjort förutom tagit hand om skorpan min.
 
Återigen fyndat på Netto. Ett litet skåp med lådor som jag tänkte ha i min tvättstuga sen när jag snyggat till därinne. Sen två fina skålar för 25kr respektive 35kr, som hittat. Sen igår så tipsade svärmor om en second hand i Vaggeryd (hade inte en aning om att det fanns) och att hon sett en kökssoffa där. Så vi kastade oss in i bilen igår så vi skulle hinna innan de stängde. Och ja, vi köpte den. Det var inte exakt exakt en sådan jag tänkt mig men nu kostade den 400kr och var helt okej och jag vill få i iordning i köket. Nu ska den bara målas vit, få en ny sits med ny stoppning och nytt tyg sen så får den flytta in i köket. Fyndade även en spegel till hallen och en Ribba-ram från Ikea för 30kr i stället för 149kr så nu kunde jag äntligen rama in min Vee Speers affisch som jag köpet för ett bra tag sedan. Så glad blev jag.
 
 
Pysslat har jag gjort den vakna tiden som blir över efter amning, byta blöjor och socialisera med dottern. Tackkort och dopinbjudan har stått på agendan. I tisdags kom Ida, pysselgurun, hit för att stötta, hjälpa och sparka mig i baken så jag kommer igång. Hela tisdagen satt vi och pysslade och tog fram en modell som jag blev jättenöjd med. Sen var det bara för mig att från en mall göra 19st till. Men vi hade förberett alla delarna så det var bara att sätta ihop, så det har jag pysslat med igår och idag. Blev helt klart tidigare ikväll och har efter det kunnat pyssla med att plocka i ordning allt skräp som lyckas krypa fram från de mest underliga ställen här i huset. För imorgon ska jag se till att dammsuga och städa iordning ordentligt, Fidde är ju pappaledig så då får jag "jobba" hihi.
 
Hann med en promenad med Madeleine och lilla Lova (som gått och blivit kändis-Lova ;-)) i onsdags också. Så himla kul att träffa någon ny bekantskap, en mammavän behövs ju =) Hoppas på fler promenader och fikaträffar. Läs gärna Maddes blogg om deras hjärteresa, eller ni kanske läst reportaget i JP? Det var härligt att se Lova se hur pigg ut som helst och le som bara den i vagnen, underbart!
 
Sen som sagt så har vi eldat och eldat och eldat i vår fina spis. Mysigt och gött.
 
 
Vill inte bjuda på bilder på tackkort och inbjudan ännu, vill inte spoila det för de som får i brevlådan inom kort. Hoppas jag orkar slänga upp ett inlägg med lite bilder på mina fynd =) Men nu måste jag sova. Imon ska hela familjen gå till BVC och se hur mycket skorpis väger och om hon blivit ytterligare någon cm längre.

Veckan som gått

I söndags var Evelina här och jag och Lia fick varsin Alla hjärtans dag-present. Jag godis, lia en mössa och dreglis med hjärtan på. Det blev soffhäng med pizza och pruttar, även en bebisbad hann vi med.
 
I måndags fick äntligen Anna-Maria och Felicia träffa Lia. De hade med presenter, de också, Lia är en bortskämd liten bebis. En jeansklänning och fina strumpbyxor till. Sen hade Anna-Maria gjort två fina pannband till Lia, jag hade önskat det när jag blev gravid för jag fick ett så fint av henne när jag fyllde år. Så vi matchar så fint. (Jag tar inte ut Lia i bara pannbandet på huvudet, var inte oroliga!!)
 
 
 
 
I tisdags kom äntligen killarna från Eldstaden tillbaka och fixade klart vår spis. Lycka på tisdag kl.15 när de var klara och allt och de hade gått lättare än de räknat med. Lycka även idag när sotaren Anna var här och gjorde en besiktning och stämplade godkänt på vår spis. Ännu mer lycka kommer det bli när vi äntligen kan premiärelda.
 
Igår blev lillskorpan en hel månad, det firade vi med ett besök på bvc och en semla på kvällen som Ida bakat till oss. Inför varje BVC-besök så oroar jag mig lite för hur mycket hon har gått upp. Jag vet ju liksom inte hur mycket hon får i sig och hur det är i förhållande till det som kommer ut ;-) Men hittills har hon följt sin kurva och till och med "medelkurvan" perfekt. Hon har gått upp 665gram på en månad och blivit 6,5cm längre.
Som sagt kom Ida på besök på kvällen och vi kollade på OS.
 
 

Lia är social i soffan under OS
 
 
Idag har vi inte gjort många knop, vilat och chillat framför tvn. Magknipen var bättre igår och idag har hon varit snäll så snäll igen. Natten till tisdag och onsdag sov jag och Lia på soffan för att jag skulle kunna halvsitta lite när jag ammar så jag kunde slappna av lite. Skönt men igår när vi vaknade så hade det blivit så varmt på kinden för skorpis så hennes hormonplitor hade fått sällskap av värmeutslag så hon såg helt brännskadad ut typ, stackarn. Men det värsta blossiga försvann när hon fått svalka av sig lite och varit lite naken ett tag. Hon har fortfarande många plitor kvar i  ansiktet men de är inte så röda.

Hög igenkänningsfaktor


Blev så full i skratt när jag såg denna bilden som min kompis Line hade gillat på Facebook. Bildtexten var "Reasons to hire a professional photographer!" Känner igen mig så... Tror att mina bilder som jag tar på skorpan ska bli lika bra som de fina jag har sett och har som mall. Men när jag bröt ihop för typ femte gången för att bilderna inte blev som jag tänkt mig så sa Fidde till mig att tänkt på hur mycket de som tagit de andra bilderna har övat! De tog nog inte den bilden på första klicket! Och det har han ju rätt i. Så jag får fortsätta öva, tur jag har en så söt modell att testa på.

4 veckor


Yey, 4 veckor igår! Det firades med klänning, vagnåkning med mormor och morfar och massa hormonpluttar i ansikte och huvud. Hurra!
 
Vi fortsätter vara lite gnälliga varje dag också.

Gnällig fröken

Hela gårdagen och delar av idag har Lia varit gnällig, hon som annars inte brukar säga ett knyst. Det känns som om hon har lite magknip och inte riktigt vet vart hon ska ta vägen eller vad hon vill. Jag klagar inte, men det är jobbigt när man känner att man inte kan göra något. Igår ville hon till slut inte att vi skulle hålla i henne, gnällde och "skrek" bara, utan fick ligga ensam på soffan på magen och då blev hon lugn direkt och somnade. Annars vill hon gärna vara nära och somnar bäst på oss. Hoppas det går över snart, och att det inte är någon kolik-mini som börjar. 
 
Detta har gjort att vi har spenderat stora delen av dagarna i sängen tills Fidde kommit hem, för även om hon vill ligga ensam så vill hon inte vara själv verkar det som. Men men inte mig emot.
 
Fredagsmys i soffan blir det denna helg också. Dock får vi klara oss utan White collar då det var säsongsavslut förra veckan. Har ni inte sett den serien så vill jag tipsa om den!! Så bra. men vi får klara oss med bara På spåret ikväll. Lite smått avundsjuk på Fidde också för han är och bastar med pappa, jag är såå sugen på att hoppa i en varm bassäng och simmar några längder. Men det får vänta. Ska bli kul med babysim sen också, hoppas det passar och finns plats för oss om några månader.
 
Trevlig helg allesammans.
 
 
 

Störande

Fidde och Lia sover sedan länge, men inte jag. Varför kan jag aldrig somna bara jag lagt huvudet på kudden? Åhh. Avundas Fidde så! När vi sagt godnatt så tar det max 5 minuter, jag ljuger inte, innan jag hör en tyst snarkning från andra sidan sängen. 

Nu har huvudvärken börjat på igen, hoppas inte det blir migrän - känns som den typen av onda. Men vi håller tummarna att det går bort när jag väl somnar. Vilket jag hoppas är SNART, för jag är så trött!!! 



Testat vingarna

Efter några veckor av känslan av instängdhet så har jag vågat testa mina vingar som mama-on-the-go. Ja vi har ju tidigare rört oss runt i byn lite och hälsat på hos mor&far, mormor, farmor, Ida och BVC, själva jag och Lia. Men vi har inte åkt några längre sträckor med bil förrän igår. Jag hade sett på netto's instagram att de hade några snygga "hyllor" som jag tyckte skulle passa i Lia's rum. Så jag gjorde något som jag sedan nojade lite över, jag vet att man inte ska gå i affärer med en liten bebis. Men jag sprang minst sagt in, med henne sovandes i babyskyddet med filt över hela den, letade snabbt upp hyllorna och rafsade åt mig de jag ville ha och rusade till kassan. Allt utan att Lia sa ett knyst, hon såg inte ut i butiken och de få människorna i affären såg inte henne pga filten ;-) Ingen host eller nys på henne. Så jag hoppas inte jag får ångra det. Sen efter netto så åkte vi till svärmor och fikade. Hämtade Fidde's fina dopklänning också och lite annat smått och gott som de hittat som var hans. Bland annat en händelsebok från skolan och några sagor han skrivit som liten. Jag hade högläsning när han kom hem och va vi skrattade. Så roligt han skrev. Lia fortsatte sova hos sin farmor så vi satt mest och tittade på henne där hon sov. Hon sov hela vägen hem också, sov och sov och sov =)
 
 
Hyllorna jag fyndade på netto. De ska upp på väggen över hennes säng sedan tänkte jag,
och med annat pynt i.

 Unnade mig lite blommor också.
 
 
Idag har vi också varit på äventyr. Planen var att vid 10-tiden åka upp för att hälsa på syster och Elli, men jag somnade om så vi kom väl inte iväg förrän halv 12. Men iväg kom vi i alla fall. Första gången jag åker med Lia så "långt" och ensam, jag och Fidde har ju åkt med henne till Värnamo vid återbesöket. Blev lite nervös för bilresan började med att hon gapade genom hela samhället, hon är ju annars väldigt tyst, men när jag stannade för att tanka så lugnade hon ner sig och typ somnade så resan till Jönköping gick smärtfritt. Lia sov ju såklart i princip hela tiden vi var hos syster, så jag kunde flörta lite med Elli. Har ju knappt hunnit se henne. För hon har ju också sovit mest när vi setts =) Vi hann i alla fall med att äta lunch, hämta Ville på dagis och fikade innan det var dags att åka hem. Syster och barnen var bortbjudna på mellanmål vid 15, och jag kom iväg lite sent för det var någon som såklart ville äta en slurk innan vi åkte hemåt igen. Det är lite svårt att passa tider för mig (men det är det väl för alla i början) så de kom ju sent till deras kalas, känns ju dumt men hon fick skylla på mig =) Vägen hem gick också bra, puh. Nu har vi provat på det i alla fall. Nu blir vi hemma resten av veckan, undantag för BVC, och tar emot lite besök igen.
 
 
 

Söndag

Ännu en lugn och härlig dag. Mamma och pappa kom hit med mat och så fixade pappa belysning över köksbänken. Mamma hade även köpt en ram till en tavla jag fått av henne som hon själv målat för en massa år sedan och ett gosedjur till Lia. Tavlan i ramen blev jättebra och den kommer bli så fin på tv-möblemanget sedan, men för nu får den stå på sideboarden vi tog in igår.
Sen tog de med skorpan ut på en promenad och jag gick och la mig och fick mig en liten powernap.
 
Sen är det ju söndag också och det innebär ju att Lia blir en vecka äldre och det innebär klänning idag. Idag var det en klänning som kom från Sofie. Så fin. Dock var den inte på många timmar innan någon kladdade ner den med mat...
 
 
 
 

Härlig lördag

Med en tuff vecka bakom mig, då jag mått ganska dåligt, så valde jag att ställa in besöken i helgen. Jag orkar inte känner jag, måste andas lite.

Så denna härliga dag hade inga planer eller måsten. Låter kanske konstigt men jag har fått vara lite ifred (konstigt att en som varit mamma i 2,5v behöver vara ifred men sån är jag och jag vet att jag inte kan få det alltför ofta nu men de gånger tillfälle ges kommer jag utnyttja det. Sen låter det kanske värre än det är, jag är ju "ifred" (i omgångar) i samma hus som min dotter ;-)) Men bara grejen att  få pyssla i min takt och göra saker som kanske inte är de roligaste i världen men som får mig att må bra av att göra, är härligt tycker jag. 


Dagen spenderades med att vi sov tills halv 12, men låg och drog oss till kanske halv 1 (ja, vi var vakna till drygt halv 5 och vid 8 så då får man sova länge, speciellt när man inte har några måsten). Sen vart det brunch och en timmes lång promenad. 

Medan Fidde och Lia kollade på hockey och andra tv-program, fick jag alltså pyssla med annat. Löjligt men jag har längtar efter att få typ stryka, plocka i ordning, ta hand om disk och tvätt, baka mm. 

Så stryktvätten betades av, med Alex&Sigges podcast i öronen (blir roligare så), tvätt hamnade på rätt ställe, diskmaskinen tömdes och det bakades nya dumlekakor och sen provades ett nytt recept, kolakakor. 


Kolakakorna, en variant av Ritz kolagrottor vill jag minnas, kommer från nyaste numret av Hembakat.


Sen när Lia skulle ha mat fick Fidde dammsuga lite och ta in en sideboard som vi haft i förrådet som vi fick av hans chefs syster. Den behövde torkas av och tvättas lite, då den stått på Fiddes jobb bredvid blästen, men sen fick den plats vid en tom vägg här, som jag vill hitta på något med när jag får tid. Har inte bestämt exakt hur jag vill ha det där än. Men blir förmodligen en vägg med alla släktfoton eller tavlor av olika slag till slut men för nu får den stå där ensam och naken till jag har tid att pynta.

Det suger så i inreda-tarmen nu. Vill få klart i vardagsrummet, med spis, tv-möbeln och mattor, men lär la dröja ett bra tag till.


Den tomma "målarduken"


Nu har vi hunnit äta lite också och Lia har fått sig ett gött bad. Nu blir det soffa, film och chips som avslutning på denna dag.


Fredagsmys hos familjen Vinborg-Johansson


En bebis som sover på magen och en sambo som sover i knät på mig. Min rygg, nacke och axlar gör ont men vad gör det när det är så här mysigt?


RSS 2.0