Doppresent

Lia fick doppresenter av oss oxå. 


Dessa underbara träleksaker, från netto!! 


Och denna byrå så hon för plats med alla fina böcker och leksaker. 




Lia's dopdag

Vilken dag. Lia's dopdag. Underbar på alla sätt. Lika mycket som jag stressat inför dagen, lika fin blev den och lika skönt är det att den är över ;-) Lia skötte sig suveränt, endast aningen sur precis innan vi skulle gå in i kyrkan, så vi blev nog lite sena in. Men eftersom hon var huvudpersonen så började inget utan henne  =) Mellan psalmerna så sjöng Ebba, Lia's kusin, "Sång till friheten". Så duktigt och modigt av henne. Efter dopet hade jag, med hjälp av syster och Felicia fixat ett fikabord. Där fanns moussetårta, chokladbollar, maränger, macarones, ingefäradrömmar och bullar. Och sen lite tefat och Ahlgrens bilar som snacks. Efter fikat var de paketöppning, sååååå fina paket Lia fick. Man blir så varm i hjärtat, verkligen jättefint! Det var väldigt mycket fina smycken, böcker, mat-set, lejonhuvud, mini-Kånken, pengar och fin fina gåstolen.
 
Tack alla som kom! Tack för underbara presenter! Vi tackar och bockar, Lia niger.
 
 
Här kommer en lite bilder från dagen.
 
 
 
 
 

Ville hade gjort en fin teckning till Lia =)


 

Underbar påskhelg

Alltså vilken härlig påsk. Vackert väder, härligt sällskap och roliga påhitt. Långfredagen har jag ju redan skrivit om, firade farmor och träffade Emelie.
 
När jag var yngre så firade vår familj påskafton tillsammans med några vänner till mina föräldrar, där det finns många jämngamla barn, som jag växt upp med (alla bodde typ på femkampen). Vi började oftast (om vädret tillät) på trolleberget som det kallas, där föräldrarna gömde godis i varje hörn till barnen och barnen ibland gömde vuxendricka till papporna =) Sedan på kvällen firade vi vidare hos någon av familjerna. Mamma och pappa firar fortfarande med de andra föräldrarna men jag har inte varit med på många år. Något av de andra barnen har varit med någon gång.
Låååååång utläggning för att komma till saken. Igår skulle alltså mamma och pappa ha picknick med de andra som vanligt och jag skickade sms till syster för att se vad de skulle hitta på under tiden. Fick som svar att de var med på picknicken, så jag och Fidde hoppade i kläderna och sprang bort också. Såååå roligt och mysigt. Perfekt väder och roligt sällskap. Så kul att träffa My och de andra. Lia och Elli hoppade runt i olika famnar och Ville busade runt med Fidde i skogen. Så härligt att vara ute i det fina vädret. Efter någon timme eller så gick vår familj hem till mamma och pappa där påskharen varit och lämnat jättemånga ägg till Ville. Jag och Fidde gick hemåt vid 18-tiden. Väl hemma hade Lia somnat i vagnen så under tiden eftersom det var så fint väder så passade vi på att fixa lite ute. Fidde satte på tak på sitt vedskjul och jag ansade i rabatterna på framsidan. Klippte av grenar och drog bort torra, döda växter. Det trodde jag aldrig jag skulle göra men det var ganska kul.
 


Igår, påskdagen, var vi på utflykt. Jag hade varit på jakt efter en gåstol i trä till Lia och hittade äntligen en i Hjo. Så jag packade in min familj plus min och Lia's nya bästisar =) Madde och Lova i bilen och åkte iväg uppåt landet. Synd kanske att åka bil i det fina vädret men vi fick lite sol och värme också. Vi hittade ganska lätt till huset med stolen, bara några svordomar och skällsord från Fidde. Sedan hade Madde pratade om en stor affär i Hjo som vi ville kolla in. Oj vad stort och jag blev helt till mig, visste inte vilken ände jag skulle börja. Billigt var det också. Vi trodde nog att det skulle vara en stor typ Pandurobutik men istället var det ett stort Rusta/ÖoB/Eko typ. Kul kul. Vi fick tag i lite våtservetter och trädgårdsredskap. Sen åt vi lite, satt ute och åt, hur gött va inte det då? Sen hoppade vi bilen igen och åkte mot munkaskog och Lustfyllt. Det var påskfika och svindyrt, men sååå mysigt det är där alltså. Önskar att det varit närmare så man hade kunnat ha en bröllopsfest där någon gång men men. Vi hittade lite godsaker och trycka i oss och kaffe. På vägen hem åkte vi förbi en annan blocketförsäljare så Madde fick köpa sig en vagn lite på impuls.
På kvällen premiärgrillade Fidde. Så härligt.
 










Idag har jag och familjen först gått tipspromenaden och passade på att fika där lite eftersom det var min moster och man som hade hand om det, dock gick det inget vidare för mig med frågorna. Lite senare åt vi påskmiddag. Riktigt familjehelg, så mysigt. När vi kom hem efter en dag på femkampen så började vi stapla lite ved i Fiddes vedbod, "tyvärr" så fick jag gå in med Lia efter ett tag, för hon tyckte inte det var så kul att ligga i vagnen hela tiden. Men Fidde kämpade på och blev klar.
 



Sån härlig påsk.

Farmor Lotte 91år

Idag fyller min kära farmor 91år och familjen var där för att fira, minus Fidde och Per. Så mysigt. Eftersom det är påsk också så fick Ville leta efter lite frukter som påskharen visst lämnat efter sig. Fick sån flashback från när jag själv var liten och sprang runt i det huset just som Ville nu gjorde och letade efter mina egna påskägg. Vi var alltid bjudna på påskmiddag hos farmor och farfar och det fanns alltid varsitt, ibland TVÅ!!, påskägg till mig och min syster. Man blir så varm i kroppen när man tänker tillbaka på sånt. Så fina minnen.
 
Syster hade bakat en supergod tårta, sen hade såklart farmor laddat upp med sju sorters kakor, nästan. Så man rullade därifrån, hihi.
 
Innan kalaset hade jag Emelie på besök. Så roligt, det var ett tag sedan. I höstas någon gång, minns inte ens när. Gravid var jag i alla fall och vi hade inte flyttat till huset. Så lite skillnad nu att ses i mitt hus med bebis. Hon hade med en present till Lia, Pettson och Findus - Pannkakstårtan. Älskar att hon gav en bok, jag hoppas Lia gillar att läsa sagor och böcker eller att vi läser för henne.
 
 
Mysigt var ordet!!

Dop dop dop

Hej å hå!
 
Nu var det ett tag sedan. Här planerar och grejar jag mest hela tiden inför dopet som snart är på antågande. Idag var prästen här och pratade igenom gudtjänsten och så bestämde vi psalmer osv. Det blir nog bra, avslappnat hoppas jag, han var rätt härlig prästen. Tydligen uppväxt här men flyttat härifrån när han var 19år, men nu återvände för att jobba här. Kul.
 
Det bakas en hel del. Det mesta misslyckat såklart, men förhoppningsvis är det la bara jag som märker det. Hoppas att det finns något till alla.
 
Sen är det ju det där med dopklänning. Fy tusan, jag har velat fram och tillbaka, fram och tillbaka. Som jag skrivit innan så har vi (läs: JAG) tre att välja mellan. Den jag hade, som min mormor stickat. Den Fidde hade, som hans mormor virkat. En från min farmors släkt, som jag tror pappa hade, som har snart 100år på nacken. Alla med varsin historia som ni förstår, alla superduperfina på sitt sätt. Men nu är det bestämt, no turning back! Avslöjar inte i bloggen, ni som inte vet får se på dopet eller på bilder efteråt. Men här kommer bilder på alla tre klänningarna i alla fall.
 
 

Min, den gamla och Fiddes
 

Fredag igen

Nu börjar jag verkligen haja det där som alla snackat om, att tiden bara rinner iväg, att veckor går så snabbt. Nu är det fredag igen och det känns som igår sen sist.

Denna fredag började lite nervöst. Idag var det dags för Lia att få sin första vaccination. Jag var nervös som tusan men såklart fick det jättejättebra. Hon var så duktig, lite gråt och skrik vid sticket sen var hon glad igen. Nu i eftermiddag har hon varit som vanligt, eller som hon varit i veckan, lite mer närhetstörstande. Vill helst inte vara själv, helst vara uppe i famnen och rörelse. Men det är gosigt att gå runt och kramas, dock mår inte rygg och handlederna så bra :-( men det är stryk man får ta. 

Nu sover hon och Fidde och jag har plockat i ordning en hel del här idag, men det går att plocka mer men nu orkar jag inte mer. 

Imorgon kommer Titti, Henke och lille Sixten hit på lite kvällsmat. Sixten föddes drygt två veckor efter Lia och vi föräldrar gick i samma grupp på föräldrautbildningen. Ska bli kul att ses igen allihopa med bebisar. 

Ligger i vårt datarum i gästsängen och lyssnar på podcast samtidigt som jag skriver detta inlägget, men måste pausa hela tiden för jag hör Lia gny i huvudet... Så läskigt. Jag och Madde pratade om det, alltid i duschen hör jag Lia skrika oxå. Helt galet. Självklart är det ju helt tyst (förutom Fiddes snarkningar), ingen liten bebis som låter. Haha.



Lia lyckligt ovetandes vad som skulle ske.



Roligt att hon fick plåster på såren med posten idag. Nya leksaker, en trollspö skallra och en nyckelknippa.


Trevlig helg!!



Fixarfredag

Vilken fixarfredag vi hade, eller stressdag för mig. Jag och Fidde fick gjort massa sånt småfix som blivit liggandes, så som de sista listerna, tröskeln till toan och måla dörrfoder i hallen. Sen stressade jag ihop en tårta till kalaset idag, tvättade, duschade, handlade, bytte lakan, packade upp lite böcker, ja, you name it! Fidde började med sin vedbod. Han fick inte börja med den innan listerna var på plats. Så skönt att få ordning på det, sånt som är så tröttsamt men oxå så störigt att det inte är på plats.

Lia fick gymma en lång stund, hon blir den gymmaren hennes föräldrar aldrig blev... Haha. Sen fick hon åka på promenad med mormor.

På kvällen hade vi bjudit in oss till min kusin och hennes kille. Vi ville se deras hus och fick vi mat och trevligt sällskap. Så kul. 

Idag väntar kalas ett, Fiddes familj kommer på fika och imon kommer min familj.

RSS 2.0