Stressonsdag

Igår stressade jag runt om en skållad råtta från tidig morgon till sen kväll och det känns idag i hela kroppen kan jag säga.
På morgonen så åkte jag först upp till huset för att sätta igång en tvätt med våra arbetskläder, eftersom vi inte skulle jobba något i huset igår. Dock kände jag mig stressad av att hallen inte är klar än så jag målade en del av panelen, så långt jag hann innan jag var tvungen att åka till lägenheten och äta mat. För efter lunch skulle jag till barnmorskan.
 
In till barnmorskan kommer jag men andan i halsen, och efter att ha slängt i mig en korv. Det syntes tydligen på mitt blodtryck, men inte så farligt att de kommenterar det mer än att de ser att jag är stressad. 77,6kg stod vågen på, 74kg stod den på vid första mötet i maj när jag var i v.7 och sen gick jag ju ner till 66kg så det tar sig, sakta men säkert. Allt annat var bra. Hon kände och klämde på magen för att känna skorpan där inne och det retade upp henne lite så när vi skulle lyssna på hjärtat så röjde hon runt som bara den och vi kunde bara titta på magen ett tag så såg man hur det rörde sig därinne. Lite läskigt. Sen frågade jag om influensasprutan, för mamma har sagt att de rekommenderar den för gravida nu och det tyckte hon absolut att jag skulle ta, och det var drop-in under tiden jag var hos barnmorskan så jag bara gick rätt över dit efter besöket. Som på löpande band sprutas det in vaccin i folks armar på vårdcentralen ;-) Hann sitta ner i kanske 2 minuter innan det var min tur och tjoff tjoff så var jag klar. Tur man inte är spruträdd, efter alla sprutor, stick i fingret och blodprov jag tagit genom åren så är det i alla fall något jag inte oroar mig för. ;-)
 
 
Efter besöket på vårdcentralen åkte jag en snabbis upp till huset igen för att hänga upp tvätten och mäta lite för sedan åkte jag iväg till Värnamo. Pappa hade varit på Jehréns färg i början på veckan och de hade massa tapeter på rea så jag åkte dit för att se om det var något som kunde falla mig i smaken. Det fanns en del fina och en del gräsliga. Men de som var fina, kändes inte riktigt rätt ändå så jag fick lämna det och hoppas på att Jönköping kunde ha några som föll mig mer i smaken. Sen blev det några snabba stopp på Eko och Cheapy innan jag vände hemåt igen. För efter Fidde slutat jobbet hade vi bestämt oss för att åka till just Jönköping för att titta och köpa tapeter. Lite stress med det så det blir ju inga beställningstapeter utan vi fick nöja oss med de som finns inne. Först en sväng på Byggmax (vårt nya hak, har väl varit där 5 gånger de senaste 2 veckorna ;-)), sen Ekholms och sen Rusta för att se om vi kunde hitta några fina, billiga. Höll på att bryta ihop för det var verkligen inga jag kände för, för fem öre. Många är jättefina, absolut men inga man vill ha på en hel vägg eller ett helt rum osv. Men till slut fick vi med oss några blommiga som vi får ha i sovrummet. De är inte de finaste, men jag hoppas vi står ut. Fidde fick köpt en slipmaskin också för den han fått låna, pajade häromdagen. Sen bar det av till Ekholms på A6 också och där fick jag ett litet bryt igen för alla tapeter är så dyra men så fina. Men till slut hittade vi kökstapet och en rulle tapet till andra hallen. Nöjda om än en klump i magen och hjärtat för alla pengar vi just spenderat ;-) In snabbt på Jula och Ikea för att handla till hatthyllan vi ska snickra ihop när tid finns.
 
Klockan var väl halv nio när vi kom hem till huset, där våra fina snälla hjälpredor, mina föräldrar hade slitit under tiden vi var i väg med, att dra ner all tapet i köket. Så nu är det bara att spackla och slipa innan vi kan börja tapetsera i helgen. Jag målade klart panelen i hallen och Fidde sågade golvlisterna som ska sitta där sen. Sen började vi måla listerna till köket och hallen. Puh. Så tråkigt och tidskrävande, men förhoppningsvis värt det. Vi var kvar ända till 23 igår. Vi stod i vårt vardagsrum och målade lister tillsammans, väldigt mysigt. När jag svor att det inte blev så bra så sa Fidde att vi får tänka på att vi gör allt med kärlek och vem bryr sig då om det är lite skavanker här och var. Vi överlever nog och det är roligt att veta att man gjort mycket själv. Ja, vi får hjälp också, det glömmer vi inte ;-)
 
Som sagt efter den gårdagen så är min kropp rätt mör idag, sen hjälper ju inte vaccinationssprutan till heller. Känner ju sig lite sjuk och öm i armen men det är inget att hänga upp sig på det går ju över det vet jag ju.
 
Idag blir det att fortsätta att måla lister, detta evighetsarbete, spackla och slipa väggar. Kanske svärfar början tapetsera vårt sovrum också, toppen.

Vad har du på ♥ ?
Postat av: Fidde

Full rulle!!!!

2013-11-14 @ 16:03:34

Vad har du på ♥ ?

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback
RSS 2.0