Mer framsteg

Säkert mycket stav- och slarvfel i detta inlägg men orkar inte korrigera så noga...

I helgen har det gått undan som attan känns det som, även om det är myyyycket kvar. Många av de förändringarna vi gjort, framförallt idag, har gjort att huset känns ÄNNU större än tidigare. Vardagsrummet har vi blivit av med den stora väggfasta hyllan som murrade ner hela rummet. (La ut en annons på blocket igår vid 23.30 och hade när jag vaknade vid 9 fått 2 mail och en som ringde vid 9.30, han hämtade den också vid 11. Aldrig har det gått så snabbt när jag sålt något på blocket, och medan han och hans kompis var där och tog ner den fick jag 2 mail från andra som ville ha den. Galet, vi som tänkte att vi gör ett försök, någon stackare kanske vill ha den. Tydligen var den populär. Kul att vi kunde glädje någon och vi blev nöjda att vi slapp ta ner och frakta bort den och så fick vi ju lite pengar med. Gött.) Rummet blev genast ännu större, vi hade ju sedan tidigare tagit ner spaljeerna (eller spanjackerna som Fidde säger) och det gjorde jättemycket.
 
I köket har köksöns?! överdel försvunnit och den mörka träpanelväggen har fått lite vitare nyans. Även kylskåp och städskåpet har åkt väck idag för in ska mamma & pappas gamla kyl- och frysskåp som är två hela skåp i stället för det vi hade tidigare, ett med 3/4 kyl och 1/4 frys.
 
Igår var jag och Fidde och våra föräldrar i huset och jobbade. Så snällt av dem att ställa upp. Mia och Calle tog sig ann väggarna i vårt blivande sovrum. Det var en slags vävtapet som sedan var övermålad så den var vass som attan. Vi trodde aldrig vi skulle få ner den och få det snyggt, men det börjar ljusna nu. De fick ner all tapet och Fidde har ägnat dagen åt att slipa väggarna därinne. Mamma och pappa har varit lite överallt i helgen men det har hänt saker runt omkring dem också =) Pappa har fått lite eluppdrag, byta de flesta strömbrytarna och vägguttagen då de är dels fula och en del söndriga. Idag på farsdag har han slitit som ett djur med att ta ner köksön, städskåpet och flytta kylskåp och den stora frysboxen. Men han fick lite choklad och lotter i alla fall. Mamma har också slitit på som bara den, igår hade hon "kökstjänst" och städade i ordning all bröte som vi lagt där, tyvärr har städfirman städat dåligt också. Bl.a. inte städat fläkten, Bläää och kökslådorna så noga så hon tog sig an det och den avkalkat diskmaskin osv. Idag har hon hjälpt mig att måla köksväggen och riva tapet i köket. Alla jobbar på som bara den och är så duktiga. Vi är så tacksamma för all hjälp även om vi bland tycker det är jobbigt med alla frågor som vi inte kan besvara ;-)
 
Och idag kom Anna-Maria och Felicia ner och efter att vi tre målat ett första lager färg på bröstpanelen i hallen så ville de också riva mer lite tapeter så skorpans blivande sovrum fick stå till förfogande. Alla tapeterna där drogs ner, så nu är det "bara" att slipa där också, hua. Slipa och spackla måste vara det tråkigaste men även det viktigaste för att slutresultatet sedan ska bli bra ju. Så typiskt.
 
 
 Nu lite bilder sedan sist...
 

I veckan har jag och Fidde varit uppe och pysslat med bröstpanelen. Fidde målade en väldigt fin teckning som gömdes därunder och sen fick han sitta och tälja lite som den Emil han är ;-)
 
 
Den murriga träpanelen i köket får ett första lager vitare nyans, eller äggskalsvit ska det vara men den ser hemskt gul ut på bild men inte så gul i verkligheten. Jag försöker jobba på så mycket jag orkar också.

Lite tokig före-bild men lite ser man ju. Sen nedan efter, men som sagt inte alls så gul som den verkar.
 
 
 

En före och "efter"bild på väggen där hela väggen var en hylla så sent som i morse. Men så småningom ska det läggas golv och väggarna ska slätas till och få lite vit färg.
 

Slipa slipa slipa.
 
Taget på ungefär samma plats. Visst det är myyyyycket mer bröte överallt nu men det ska ju bort snart och då kommer det bli så luftigt och gött så.
 
 
 

Status på hallen är så här just nu. Ett lager grundfärg till sen lite lackfärg. Sen ska garderobsdörren få lite tapet på sig och en hatthylla ska snickras, innan vi lämnar hallen för en paus.Anna-Maria missade att det var målarkläder som var dresscoden idag ;-) Men lika glad kan man vara för det.

Riva riva riva. Och inte bara riva som i riva ner, utan nej, man river sig på armarna och händerna när man samlar ihop alla. Ser ut som en katt klöst mig på armarna, galet vass tapet.
 
 
Så det var alles för ikväll och helgen. Hoppas ni uppskattar husuppdateringarna för det kommer nog bli en del framåt ;-)
 

Vad har du på ♥ ?
Postat av: Fidde

Satans va mycke vi hunnit med =)

Svar: Jajjemän. Inte bara vi, alla våra hjälpredor också!!
Lisabeth

2013-11-10 @ 23:04:08
Postat av: Sarah

Oj vilka framsteg ni gör och vad fint det blir! Heja er. Jag kommer gärna förbi inom kort om jag får. Kram!

Svar: Absolut, du är välkommen!! Bara hojta när du är i byn, vi är där mesta tiden.
Lisabeth

2013-11-11 @ 10:31:15

Vad har du på ♥ ?

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback
RSS 2.0