Städtokig

Helvete, ja nu måste jag svära, vad duktiga vi har varit idag och igår. Vi har tagit ut och rensat både den stora skräpgarderoben i lägenheten OCH hör och häpna det stora vindsförrådet.

Jag har gjort några tappra försök själv men eftersom det är möbler och tunga grejer på vinden så behöver jag mannen i huset och han fick jag dra med upp idag. Vi slängde säkert 30-40 kartonger i olika storlekar, sånna-som-man-tror-att-man-kommer-packa-ner-saken-i-igen-när-man-flyttar-men-som-man-kommer-på-var-jätteotymplig, och en massa söndriga och onödiga saker. Men det blev också en hel del sälja-när-man-orkar-ta-sig-till-en-loppis-eller-tradera och kupan högar.

MEN så "fint" det blev. Nu är det ordning på torpet.

Vi har satt ut olika hörnor, "Jul&Påsk", "Sommar - Balkong, picknicktillbehör, fiskeutrustning osv.", "grejer som inte används nu, men som skall sparas till hus eller sommarstuga", "resväskor", "säljas" och sen "kläder & skor som man inte vill slitas ifrån ännu" hänger i garderoberna på vinden.

Nu är jag helt slut! Nu är det bara resten av lagenheten som behöver en ordentlig omgång. Nästa stopp är sovrummet, sängstommen ska få ett nytt hem, så jag slipper att tränga mig in till sängen. Men det tar vi nog nästa år ;-)

Julfirandet

Ja nu var det över igen. Lika snabbt som det är över, lika snabbt kommer ångesten av att man får så mycket och ger så "lite" och att man inte har ett jobb att gå till när storhelgerna är över men det ska väl förhoppningsvis ändras snart. Nog om det.
 

Julafton var stressig men mysig. Såklart så var det en liten buse som stod i centrum, och jag ägnade nog mer tid med han och hans leksaker än med mina egna, haha. Jag och Fidde började morgonen med tomtegröt och Fidde fick ett paket att öppna (fast vi sagt att vi inte skulle byta, ups). Vid 12 var det tänkt att vi skulle vara på Saltkråkan, men vi hann inte riktigt utan blev väl en 30-40minuter sena. Som tur var hade vi med oss den mesta av all mat så jag och syster kunde börja värma på det mesta och duka fram så när mamma, pappa och mormor kom var det i princip dags att äta. Jag tror aldrig jag ätit så mycket julmat, alltså inte mycket som i av alla sorter utan mycket som i ta om osv, haha. Jag hade bakat tre sorters bröd, ett bigabröd, ett olivbröd och en grahamslimpa, och NEJ inget vört i vårt hus! Bigabrödet blev så himla gott, det kommer jag att göra om, degen är som en bebis som man måste vara väldigt kärleksfull mot.
 
Efter maten så var det dags för paketöppning. Ville fick börja. Första klappen han öppnade var en bok, han blev överlycklig och backade in i hans mormors knä så hon skulle läsa den med honom. Det hade nog räckt med den klappen haha. Nästa var också en bok som han skulle bläddra i, och så höll det på, en klapp - leka lite, nästa klapp - leka lite. När han fick ett par tumvantar av mormor och morfar så skulle de på direkt och ingen fick ta av dem, inte ens när han skulle spela på instrumentet han fått av mamma och pappa. Haha.
 
Sen var det fika och julgodis till Kalle och lite lugn och ro ett tag innan nästa gäng kom, svåger's familj. Om jag inte missminner mig så kom tomten på besök, innan maten. Han hade med sig en hel del klappar. Ville var dock inte så tjenis med tomten, utan var lite rädd, hade han vetat att det var mooofa så hade det nog varit andra bullar. Nästa år blir det nog bättre.
 
Sen var det mat igen och julgodis igen och så bara julemys resten av kvällen. Jag och Fidde sov över, och blev väckta av en mysig kille som ville hoppa på luftmadrassen. Förutom en kort tur till lekplatsen med den nya snowracern tillsammans med grannarna så spenderades juldagen i soffan på Saltkråkan. Pizza till kvällsmat, Bondfilm och lite bebisbetting (eftersom syster's grannfru är gravid) med trevligt sällskap innan vi åkte hemåt.
 
 
Annandagen var det julfirande på Dammgatan. Kalkonmiddag passade bättre än mer julmat. Tomten hade redan varit där så det fanns julklappar till Lukas och oss andra också. Snacka om att någon var uppspelt över att få paketer, alla var tydligen till honom ;-) Han hade ju nästan rätt, haha.
 
 
Här kommer massa bilder, mestadels från julafton och på Ville eftersom han är the center of attention en sån där dag ;-)...
 
Mormor hann knappt innanför dörren innan Ville var på henne och de började tjata om att tomten skulle komma. ;-)


Massa go mat



Vantarna var nog bäst.


Kalle på TV

Nissen fixar det sista med julmaten innan kusinerna kommer.

Titta, TOMTEN!

Tomtenissen fixar juldagslunch


En till som blev supernöjd med sina alla julklappar. Så sött när han gick fram och tackade mig och Fidde mellan paketen. "Tack, tack, tack!" Varsågod, lille Lukas!!
 

Irritation!

Sedan jag steg ur bilen här hemma efter en trevlig eftermiddag i Jönköping har jag bara varit sur, arg och sjukt gnällig. Egentligen inte på något speciellt utan bara allt och inget. Bröt ihop för att jag inte fått någon rolig post, osv. Haha.
 
När jag lugnat ner mig lite så slår jag på tv och ser Leila Lindholm, en människa som jag bara vill spy på. Då blossade irritationen upp igen. Förstår inte hur man kan tycka att hon är mysig att titta på, förlåt ni som älskar henne. Jag kan inte med människan. Så förbannat överlycklig av att göra whoopies och "layer cake", vet ni det kallas så för att man bygger tårtan med olika lager!!! Spyr. Åhhhh. OCH vem i Sverige uttalar digestive på engelska, som matsmältningstjotahejti?! Jag förstår att de egentligen heter så men det låter för töntigt.
 
Nej nu ska jag dra något gammalt över mig och vara tyst resten av kvällen.

Bilder

Lite bilder från gårdagen..


Älskar direktrespons...




One night in Stockholm

Nu sitter jag på väg hem efter en natt i Stockholm hos Emelie. Åkte upp vid denna tiden igår och kom precis vid fikatid så vad passade bättre än en fika på mysigaste fiket i centrala Sthlm, Vetekatten. Sen blev det shopping för hela slanten, mest fönster för min del men kul. Beyond retro är ju så kul och bara ha ett provarmarathon i roligt klänningar och andra kreationer. Ångrar att jag inte köpte en hatt som var så fin!

Vi var nog inte hemma förrän närmare 20, och gjorde lite olika små rätter till kvällsmat. Jag känner mig som hemma i Emelies hem, eftersom det är mun morbrors lägenhet som jag varit på besök i, ett X antal gånger. Kändes dock väldigt märkligt att han inte var där nu. Sen när paltkoman slog in så tittade vi på På spåret och musikhjälpen och bara tjötade tills klockan blev mycket.

Även om det blev en väldig kortis i storstan så var det mysigt och trevligt och jag fick min storstadssida lite mättad.



Lucia movie night

Kom hem för en halvtimme sedan från "Lucia movie night", ska åka igen om en kvart till värnamo och audionomen. Lär vara rätt trött när jag kommer hem vid middag.
 
Lussebio var så mysigt. Jag trodde att de skulle visa lite "b"-filmer, typ den nya Sune-filmen, men så fel jag hade. Det började med "Mammas pojkar", sedan "Jack Reacher" och sist "Silver Linings Playbook", alla filmer som jag verkligen ville se. Både jag och Johannes vart nöjda med filmerna, Sanna not so much - hon somnade på den sista också. Haha. Snälla var de och bjöd först på mellan popcorn och en dricka, sen i första pausen bjöd de på dricka och en kycklingwrap och sist en lussebulle & pepparkaka och kaffe.

Jag är ju ett stort Malmros-fan så jag älskade ju mammas pojkar, satt och skrattade hela filmen. Sanna och Johannes skrattade mest åt mig. Tom Cruise's filmen Jack Reacher var helt klart sevärd, "roligare" än vad jag tänkt mig. Silver Linings, var också jättebra och smårolig. Handlar om en bipolär man (Bradley Cooper) och han var minst sagt bipolär!! Också sevärd, tycker jag men det verkade inte resten av biosalongen som typ gick.
 
Nehepp nu är det dags att hämta mormor för hon ska också till doktorn.
 

121212 kl. 12:12

 
 
Woop woop!! Häftigt. 88 (89?!)år innan liknande datum inträffar, 2101-01-01!!

Tiden går...

Oj oj oj, vad tiden går. Glömmer bort att uppdatera här också märker jag.
 
Så var var jag nu då?! Jo, förra veckan fick jag lite feeling och satte upp julgranen och pyntade lite försiktigt.

På onsdagen så kom Anna-Maria och Felicia hit och vi bakade lussekatter, saffranslängder, marshmallows och kolaklubbor. Alltid så kul att ses och baka med dem. Nu har vi dock lärt oss, jag hade förberett allt (handlat i förväg och planerat en snabb och smidig kvällsmat, varma mackor) så vi inte skulle dra ut så mycket på tiden utan bara baka och ha trevligt.
 
 
 
 
 
 
Tors & fre har trillat ur minnet, vet att mamma och pappa kom hit på kvällsmat i fredags för att de skulle slippa att äta i röran hemma hos dem.
 
I lördags var jag och mamma i Eksjö på julmarknaden där. Det är en väääldigt mysig stad, men vi blev lite besvikna för vi tyckte det var finare saker förra gången vi var där men mamma fick köpt en julbock i alla fall. Precis när jag kom hem så skulle Fidde åka iväg på julmiddag med jobbet så vi i princip möttes i dörren. På kvällen hade jag tvingat mig in hos Isabelle ;-), eftersom hennes karl var på samma tillställning som Fidde. Hon hade bakat massa gott som vi smaskade i oss samtidigt som "Så mycket bättre" rullade på tvn. Så mysigt och trevligt så.
 
 
 
Igår började jag dagen med frukost tillsammans med flickan som jag typ är döpt efter. Älskar när familjen på Junibacken firar jul, så mysigt. Sen spenderade jag resten av dagen med att baka tårta. Mamma hade beställt en "Bettan & Sanna's special" till hennes jobb. Kvällen avslutades med Dexter-marathon och pizza i soffan med Fidde. Fidde hade lovat att testa en apparat åt mamma, som kollar om man har andningsuppehåll under natten. Så det hade vi ganska kul åt innan vi skulle sova. Han ser helt bedrövlig ut i den. Jag lovade visst att jag skulle testa någon natt också...
 
 
 
Hela dagen idag har jag bakat också. Puuuhh, jag har såå ont i kroppen nu. Mitt kök är inte anpassat för att stå och arbeta i, i en hel dag. Mormor och farmor har också lagt in beställningar på småbröd till födelsedag och till jul så. I slutändan blev det 7 sorters "kakor", totalt och en mjölkchokladfudge à la Isabelle.
 
Chokladbröd, rågkex, gräddringar, hallongrottor, mormor Hertha's stora pepparkakor, strassburgare, fudge à la Isabelle och saffransbiscotti à la isabelle.
 
 
Resten av veckan fortsätter i full fart, bl.a. Lussebio, audionombesök och Stockholmstripp. Och inte att glömma det är ju MUSIKHJÄLPEN hela veckan, UNDERBART!!!!

 

Feeling

Jag satt och sa igår att jag inte orkar att advents- & julpynta men idag fick jag feeling och gick bananas med julpyntet. Tomtarna väntar jag lite med dock...



Firarhelg!!

Denna helgen har det firats som baraste den. Examenfirande på fredag. Svåger's födelsedagsfirande på lördag. Examensfirande OCH Fidde & Bettan 5-årsfirande idag, söndag.
 
I fredags kom familjen och delar av tjejgänget hit och jag bjöd på smörgårdstårta, (Which I made from scratch!! ;-) bröd, majonnäs & fyllning - You name it!), praliner, marshmallows, bullar och cookies. Fick massa fina blommor, pengar och presenter. Av tjejerna fick jag Efva Attling öronhängen. Av syster, svåger och systerson fick jag bakgrejer, formar, tyllar och spritspenna. Av mamma och pappa fick jag pengar. Av Fidde fick jag blommor.
Så jättekul att de kunde komma, tjejerna var länge sedan vi sågs. Saknade Adisa, Amanda och Emelie också, men vi får fira när vi ses.
 
Får inte glömma att nämna att jag fick en bulle i present av Anna-Maria och Felicia också. Så underbart kul. Jag tjötar ju mycket och gärna om yrrol och för ett tag sedan tittade vi på det underbara klippet när de ska köpa present till sin chef. Då pratar de bl.a. om att ge en bulle. Kul.
 
På fredagen så var det Per's födelsedag och även Fiddes bror Henkes 40-årsdag. Grattis grattis. Så lördagen var det dags att fira Per hemma hos dem. Smörgårdstårta och stim och stoj när Ville träffade och lekte med kusinen Olle.
 
Idag, söndag så har jag och Fidde varit tillsammans i 5år. Grattis till oss. Det firar vi genom att äta ute ikväll och ser en bio. Under dagen så har vi firat min examen igen, med mormor, farmor och farbror hos mamma och pappa. Vi skippade smörgårdstårtan denna gång och mamma gjorde en god gryta. Jag gjorde min och Sanna's specialtårta. Den var god, men sååå mäktig. Fick ännu mer fina blommor, pengar och presentkort på Önska.
 
 
Nu är jag helt slut efter en sån hektisk, stressig och nervös vecka. Nu blir det lite lugnare ett tag förhoppningsvis.
 
 

Den fina bullen! ;-)
(Lite besviken att man inte kan gå in i den och se en teaterföreställning)

 

Räk- och kräftsmörgårdstårta





Efterrättsbordet. Praliner, marshmallows, cookies och bullar.
 




Efva Attling-paketet hade större snörrosett än vad paketet var. Haha.



Massa paket och fina blommor. Me like.
 
 

Ville och hans mormor har kul.



Bettan & Sanna's special. God, men sååå mäktig. (Kom på lite sent att ta kort)


Joannas egna Bettan & Sanna's special. (Kom på lite sent att ta kort)



 

RSS 2.0