I alla påsar

Anledningen till att jag åkte till Värnamo från början vara att jag vill hitta något nytt i min garderob eftersom vi ska iväg på en del festligheter den närmaste tiden. Jag har en ganska välfylld garderob - det är jag medveten om - men tröttnar gör man ju.

Så jag hade tänkt att jag skulle hitta två klänningar/toppar, en som jag kan ha i helgen på Olivias dop och på mormors 85årskalas och en som jag kan ha på jul och Villes dop. För att krångla till det för mig själv så kan jag ju inte ha något som skär sig för mycket till det som Fidde sa ha på sig. Fine att man inte matchar alltid =) men man ska ju helst kunna stå jämte varandra utan att det sticker i ögonen. Och eftersom Fidde (läs: jag, haha.) redan har bestämt vad han ska ha på sig på mormors fest och jul, så kan jag inte ha den klänning jag köpte idag. Den fick hänga med ändå, kanske kan ha den till någon av de andra festerna - har dock inte bestämt mig för om den är fin eller ej - kan tänkas att den får åka tillbaka till affären.





Fidde har en snäll flickvän som fyller på hans garderob med juliga mysbyxor och underkläder.
En ny fluga blev det också.

 

 

Jag fick äntligen tag i en BH som jag väntat på länge, den tar alltid slut i min storlek så idag fick jag "byta" storlek (högre mått runt om = mindre kupstorlek, för min del. Satt som en smäck.) (Det var väl rätt Sarah??). Jag fick mig också ett par juliga jättesköna mysbyxor, inviger dem nu. Sen blev det en klänning och en spetstopp.

 

 


Shopping spree

Det blev lite shoppat idag, dock inget av det jag planerat =(



Projekt

Åhh, nu ikväll har jag kommit på ett pysselprojekt som jag vill börja med NUUU!! Men jag har inget material eller något och vet knappt vart jag ska kunna få tag i det. Hade ändå tänkt mig att åka till Värnamo imorgon för att handla annat, så nu ska jag kika runt på andra ställen också. Har involverat Fidde i det också för jag kommer behöva hjälp.

Det är så att jag inte vill gå och lägga mig, för jag vill åka nu och titta. Jag vill att det ska vara morgon och att jag ska hitta allt jag söker så jag kan börja snart.

I detta ögonblick:


Favoritdelen av vårt hem. Mysigare nu än vanligt, i och med stjärnan och ljusen.

Möt papegojan Fidde ;)

 

Kvällstradition här hemma är att när Fidde kommer och ska gå och lägga sig (jag lägger mig oftast och läser långt innan han är trött) så ställer han sig i dörröppningen och säger med ledsam och gnällig röst: "Ska du läsa?". VARJE GÅNG! "Ska du läsa?" "Ska du läsa?" "Ska du läsa?". Dag ut och dag in i några månader har detta pågått. (och ni som åkt med Fidde till Jönköping några gånger vet att han kan hålla på att säga samma sak väldigt länge! Syftar nu på "Där nere köpte jag mina första däck", den kommentaren kommer alltid när man åker in och ut från Jönköping.)

 

Men sen nu på senare tid har han antagligen sett skylten som är ovanför sängen. För nu säger han - när han bestämt sig för att sluta kittla mig och störa min läsning och istället sova - "Always kiss me goodnight liksom..." Det känns mysigt.


Julskyltning och cirkusföreställning

Ja, det var det som stod på schemat denna stormiga söndag. Vid strax efter fyratiden trotsade jag och Fidde vädret och tog oss ut, hua-ena mig. Regnigt och blåstigt värre. Men det var några tappra själar som gick runt nere på torget och det är en mysig tradition tycker jag. Dock hade jag hellre sett snö på backen än piskande regn i ansiktet. Men det kan jag inte göra något åt.


Årets julgran, får en svag 3a i betyg. Alldeles för klen och lång-smal. Fel, fel, fel!

 

Som sagt var det några som var ute.

 

 

Strax innan klockan fem satt klanen Johansson bänkade i Skillingehus.
Det var dags för Ebba att visa sina cirkus-skills.

 

De var duktiga de små liven. Ebba är tjejen i röd-grönt.


Första advent - "Stilla natt"

 

 


Levin-Åbergafton ♥

Efter betongpartyt lämnade vi - jag och mamma - av Fidde och åkte hem till femkampen, Joanna och Ville skulle komma på besök. Så vi hade en Levin-Åberg-kväll som jag vill kalla det. Mamma lagade lammracks, smarrigt. Sen var det Så mycket bättre på tv och då satt vi bänkade framför tvn. Senare på kvällen råkade vi av en slump knäppa på "Last Night of the Proms" - en klassiker som pappa och mamma ibland tittar på och som jag också börjat tycka om på senare år, i alla fall den sista delen.

(Jag verkligen älskar de pampiga låtarna som Pomp and Circumstance March och Rule Britannia. Tycker det är tråkigt att vi inte har några sådana låtar här som alla liksom gillar och kan sjunga med i och verkligen få rysningar för det är så jäkla mäktigt. (Var tvungen att kolla på "Pomp..." igen nu på youtube och får rysningar i hela kroppen, BRA rysningar!))

Såklart togs det en hel del kort på Villeman...


Duktig liten Ville som sitter själv i stolen och leker lite.

 

Morfar & Ville-mys

 

 




Betongparty

Igår eftermiddag hade svärmor "betongparty" -  där hon bland annat visade upp sina alster, bjöd på glögg och fika. Man fick också prova på att gjuta en egen betonglykta. Här nedan kommer tre bilder från partyt.

 

Emilie, mamma och jag är igång och pysslar.

 

Fidde står och tittar på allt hans mamma pysslat med på senaste tiden.

 

Hela tomteverkstan


Bettan bakar

 

Iklädde mig farmors bak-outfit - förkläde, stickad tröja, tights och raggsockar - och sen gav jag allt jag hade på frallor och lussebullar. Blir nog en cheesecake senare också. Adventsstjärnorna ska upp också.


Årets adventsljus

 

Blev blockljusstakar till advent i år och lite julpsalmer som dekoration.

 

 

 


Januari-Bettan

Jag skulle ändå upp på vinden idag för att dumpa skit så tog mig i kragen och plöjde mig fram till advent- och julavdelningen. Så med mig ner fick jag en låda och en kartong. Men inte förrän jag hade lyft på kartongen som låg över adventslådan så såg jag en hälsning från "Januari-Bettan". Jag älskar henne. Hon visste att "November-Bettan" inte skulle minnas vart hon lagt stjärnorna & siffrorna och att hon då skulle leta ihjäl sig när de inte låg i lådan. Så det var bara att springa upp igen och leta efter en "orange stadiumkasse", inte så svårt. Nu är pyntet komplett hoppas jag.


 


Första advent, IGEN!

Ja på söndag är det dags igen. Första advent. På söndag. Om 4dagar. Puh. Jag har ingen ork att leta upp adventslådan på vinden, i vårt hyfsat knökafulla förråd. Jag har heller ingen direkt fantasi till adventsljusstake. Föregående åren har de sett ut på detta vis, 2008 & 2009 och 2010. I år får vi se vad det blir. Återkommer i detta ämne.



 

Lite inspirationsbilder till årets, bilderna är ifrån StyleRoom.



Oma och Ville

Dagen har jag spenderat med dessa två plus en liten Ville också.



Jag har alltså varit i Jönköping igen, med huvudet mer på skaft denna gång. Dock är jag seg och lite okoncenterad nu, men men. Men i alla fall så var det uppstigning imorse vid 8.30 för det var bestämt att jag promt skulle hämta farmor kl. 9.30 så vi verkligen hann till Jönköping till hennes tid kl. 10.30. När vi väl var framme strax efter kl. 10, och kom fram till receptionen så säger hon där att "Oj, du var tidig! Du har tid kl. 11.30 idag, stämmer det?" SUCK! Inte bara en halvtimme för tidiga utan 1,5 timme. Härligt, det är ju bara att skratta åt det. Dock slapp vi vänta så länge för en patient kom inte så då fick farmor smita före, så vi var hos Joanna vid 11.30 istället.


Sen fortsatte eftermiddagen med Ville-gos, lunch, lite fönstershopping och till slut fika innan vi - jag och farmor - tackade för oss och åkte hemåt vid 15-tiden. Väl hemma hos henne hade jag lovat att jag skulle hjälpa henne att byta "hyllpapper" för det kan ju vara lite bökigt för en dam på 88 år =) Jag hade tänkt att farmor kunde vila lite när jag skulle pyssla - för det brukar hon göra på dagarna och hon var jättesömnig sa hon i bilen hem - så jag kunde få lite lugn och ro. Men det tyckte inte hon så jag fick till slut tvinga henne att vila en liten stund, haha. Ni som känner henne vet hur det kan låta ;) Inte en lugn stund minsann, hihi.




Jag trotsade "Nu har du väl tagit många kort. Nej, nu räcker det!" och passade på att fotografera Oma och Ville massor idag. Det är alltid så kul att ha, och de är ju så söta ihop.


Ville ser lite fundersam ut vem denna dam kan tänkas vara...

 

Oma har tokigheter för sig.

 

 

 

Joanna agerar fotograf, en duktig sådan!! Ny snapshot - mästare =)


Älskar när han pysslar och går "all in" på tallriken ;) Hihi


Vi hade en bra rubrik men den har glömts bort!

Idag var inte rätt dag för att baka. Systrarna tankspridda var lite mer "disträa" (kan man säga så?) och oorganiserade än vanligt. Det gick inte riktigt som man tänkt sig skulle man kunna säga.


Baka bullar måste ju ändå vara det man gjort mest och borde kunna som ett rinnande vatten men vi klantade till det så vida pass. Man borde veta vid det här laget att man smälter smöret, häller i mjölken och sen blandar med jästen. MEN idag kunde vi tydligen inte det, varken jag eller systra mi. Först värmde Joanna mjölken alldeles för varmt, sen hällde jag på den på jästen och sen körde Joanna igång bakmaskinen. Medans vi står och filosoferar och leker med Ville så utbrister Jo att "Man ska ju smälta smöret först!!". Detta var bara början på en rad knaserier som uppstod under de timmar vi bakade idag. Kommer inte ens ihåg allt, för jag är helt tom i huvudet. Jag kan inte ens nu får ner det jag tänker i skrift, är visst lite lätt förvirrad och vimsig fortfarande. Haha. Fattar inte att vi fick till det till slut. Fine att en av oss kunde vara lite tankspridd men att vi båda knappt hade en aning om vad vi höll på med. Pratade halva meningar gjorde vi också. Ja det blev snurrigt värre - som den här texten - skulle man kunna säga.

 

 

Kanske kommer en uppdaterad version av detta inlägg när jag kommer ihåg allt som gick knas. Men nu måste jag nog gå och lägga mig. Ska träffa Joanna & Ville en sväng imorgon också när jag ska med farmor till Jönköping.

 

 

Men goda bullar & muffins blev det ialla fall och drömmarna tror jag också vart goda.


Söndagen i bild: Farsdag


Söndagen, Fars dag, spenderades på Femkampen och på Dammgatan.
Vid 14-tiden hade Mamma lagat mat och kantarellerna tog över min tallrik =) Ville var gosig som vanligt. Till efterrätt blev det chokladfondant, mättande.

Sen vid 16-tiden styrde vi kosan mot Svärföräldrarna. Där väntades fika. Emilie hade bakat After Eight-tårta och bullar. Jag stod över, chokladfondanten från middagen låg fortfarande som ett täcke i magen. Efter fikat lekte jag och Lukas med min telefon lite och posade loss innan vi gick för att kika på Svärmors pysselverkstad.


 

Sen vart det Ishockey och Sons of Anarchy för hela slanten.

 

 


Lovefilm levererade nostalgi idag :)

img_1520 (MMS)

Lovefilm levererade nostalgi idag :)


Skavlan

Intressant att höra Ryan Adams prata om min sjukdom. Det är inte ofta det pratas om Ménière på tv.


Heldag i stan

img_3588 (MMS)

Hänger med Joanna och Ville idag! Lunch på stan och shopping.


En bra dag

Det är höst och det är likamed depression hemma hos mig. Jag behöver några veckor att acceptera att det är höst och hur mitt liv ser ut för tillfället. Det medför att jag inte är så social och pratglad (det är jag kanske inte annars heller), jag har ingen direkt ork eller energi att göra något mer än att vara hemma, sova och se på tv och pyssla. Jag tillåter mig göra detta för att jag vet att jag tar mig ur det, jag har gjort det många gånger och jag kommer att göra det igen. Jag tillåter mig själv att någon vecka få gråta ut, sura och tycka allmänt synd om mig själv för jag vet att det blir bättre igen snart. Det är ju JUL snart för tusan och vem blir inte glad av det? (om man bortser från julpaniken).

Jag gör allt som jag borde, dvs. leta efter sätt att utbilda mig eller jobba tillsvidare, tar hand om hemmet osv. Det är bara det att det tar mycket längre tid än vanligt. Jag måste ta en paus och göra något annat ett tag för att hålla paniken och stressen borta. Så det är det jag pysslar med och det är därför jag inte har så mycket att skriva om.


Idag har jag haft lite mer energi och har börjat storstädat på flera ställen i lägenheten (tar en paus nu) och det känns skönt att jag redan har hunnit med det idag. Detta är en bra dag.

Allhelgonaafton

Det är så fint på kyrkogården ikväll och imorgon. Jag och Fidde var förbi tidigare ikväll och tände ljus vid farfar och morfars grav.




Kul post

 

I fredags damp det ner ett fint kuvert i brevlådan. Det var ett jättefint tackkort och söt dopinbjudan från lilla Olivia. Jättebra jobbat, Sofie.


Lycka i ett paket, part 2

Ja, i mars i år skrev jag detta inlägg. Idag är min sambo återigen som ett litet barn på julafton. Han kom fram till mig med två små grejer i plast och berättade att de tillhör hans nya datormus. Och då förstår jag att han måste uppmuntras till att berätta allt om denna underbara investering, så jag frågar lite frågor så han kan få berätta mer. Presic som ett litet barn som är stolt över den fina teckningen och som vill berätta vad den föreställer.

Detta är en megabraig datormus, för min sambo köper inget halvdant till sin dator inte! Jag fick höra allt om hur bra den är, (och i vanlig ordning lägger jag inte det på minnet), det som jag minns är att den är jättebra och att sladden är vävd! Eftersom datormusar oftast går sönder i sladden, det ni!


Ibland kommer lite glädjerop och kommentarer så som "Gud, vilken stilig mus" från andra sidan bordet. Eller "Kan du komma, och titta..." så sitter han och ler och fnissar för datormusen ändrar färg. Till fick man också en mega-musplatta som också den är jättebra!!

Det är tur att han är nöjd med sin leksak.
Nu sjungs det lite på andra sidan bordet också "Kom och låt oss tralla, låt oss tralla, tralla la la la" och också en ny variant av Gyllene tider's BILLY "Musen och jag hade spelar ihop...". Slogans poppar upp "En mus säger mer än 1000 ord" och "Älska din mus så som du älskar dig själv".

Jag undrar vad detta ska sluta...


Vad glad man kan vara.



Den nya bebisen


Dagens kvällsmat

Blev lite fnissig när jag tog ut kvällsmat ur frysen, det är alltså inte jag som fryst in den.



Frissan

Jag var hos Johanna igår och fixade till håret en aning. Det blev lite uppklippt och uttunnat. Johanna plattade håret också vilket jag inte är van vid så jag såg så smal ut tyckte jag. Haha. Nu har jag tvättat det och gjort som jag brukar och jag trivs med det. Alltid så härligt när håret är "kort".

Vad tycks?


FÖRE





EFTER



RSS 2.0