Nu vet ni

Om det är någon som undrat vad som händer med en torr deo som legat i bilen en dag i 30-gradig värme, så ska ni nu få svaret.

 

Den "smälter". Kan säga att jag blev rätt paff när jag stod på den trånga toaletten på Värnamo sjukhus innan idag och skulle fräscha upp mig lite efter en svettig arbetsdag. Tänkte inte på att deon kanske inte tål värmen som blir i bilen under dagen, så jag drog till som vanligt med deon.... Kan säga att det blev ganska klabbigt. Hua.

 

För övrigt skulle jag till audionomen för att justera min hörapparat som jag inte använt på säkert en månad för den gör lite ont och så tycker jag att jag inte hör något med den. Inte så konstigt att jag inte hör något med den, den verkar har lagt av. Så den är på väg till service och jag har en till låns.


Nu är jag helt slut, efter en lång och svettig dag. Nu ska jag ta en snabb dusch innan jag ska sova.

Påhitt

En av höjdpunkterna de senaste två veckorna har varit att logga in på Facebook på morgonen och följa min kompis Evelina och hennes pappas påhitt. Påhittet är att de "tar sig till jobbet på olika färdmedel". För er som inte känner familjen Svenningson så är det inte det minsta förvånande att just dem gör detta. Och ge sig det kan de inte heller, utan det bara eskalerar. Jag älskar't. Det är jag inte ensam om, utan det har blivit "en grej på Facebook". Vad hittar de på idag?

Rubriken är "Jag och far på väg till jobbet."

Här är färdmedlen...


Det började en dag med en vanlig cykel






















Igår höjde de ribban ett snäpp, flygande matta är det inte många som åker med till jobbet. Så himla kul.





Nu kommer ju den återkommande frågan, Vad blir det imorgon?

Grönt är (nästan alltid) skönt

 

Igår tog jag ett initiativ och åkte till Vaggeryd för att hämta hem Fiddes cykel som stått utanför en kompis hus i ca. 2år, ingen har örkat ta hem den. Men nu var jag trött på att den stod där. Jag tycker att Fidde kan cykla till jobbet när det är sånt här kalasväder, så att jag kan nyttja hans bil till mitt jobb så jag kan få glädjas lite av A/C och radio!!

Så jag åkte och hämtade den och köpte nya däck och slangar. Sen fick Fidde själv sätta dit dem, med mina hejarop i bakgrunden. Det byttes också till en hel sadel och jag tvättade och skrubbade den ren.

 

Så idag tog vi våra gröna cyklar och cyklade till 2-årskalaset på Lindgatan. Det bjöds på nybakade frallor och nästan sju sorters kakor.
Dock är min allergimedicin slut så jag blir snabbt hängig och jag märkte ganska mycket av gräset när vi satt där ett bra tag. Så jag vart alldeles snorig och ögonen kliade och då blir man trötter. Så nu ska jag alldeles strax gå och lägga mig.


Här kommer sommaren

Sommarlåt No. 1! Eller efter Idas sommarvisa...




Dagens skörd


Nytt i garderoben

Var inne i Jönköping igår för att titta på A6 lite. Kan säga att jag inte var ensam. Det var länge sedan jag såg så mycket folk där. Det var svårt att koncentrera sig på det jag skulle inhandla, det var så mycket kö och folk överallt. Men jag fick lite med mig hem i alla fall. Nya lakan till sängen, vart helt överlycklig för jag har suktat efter de länge men tyckt det var lite dyrt med 299kr/st, men nu var de nersatta till 129kr och det gick lite lättare att dra kortet för den summan ;)

Var också en grymt snäll flickvän och köpte 11par nya, snygga kalsonger. Tyckte att det kunde rensas lite i kalsonglådan, och det gör ju inte mannen självmant direkt.


Klänningen från MQ och den stora gosiga stickade tröjan från Åhléns fick hänga med hem också.

Båda hittade jag på rean.


Idag är ingen vanlig dag

- Va??! Är det inte det?


- Nej, för det är....sötisen Lukas, födelsedag.


HURRA HURRA HURRA!

Balkongmys


Här har jag suttit och gottat mig sedan jag kom hem vid 22.30.tiden från jobbet. Jag har njutit med ett glas fresita, för att fira lite midsommar i alla fall, under tiden jag läst om Bingo Rimérs livshistoria och smaskat på godis som Fidde köpte till mig tidigare idag.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det är så himla mysigt att sitta där ute på balkongen. Visst det var lite kallt nu, men med en filt så blir det lite varmare. Slänga upp benen på den ensamma stolen och bara njuta. Det är härligt det.

 

Och ha synen på "grönsakslandet" om man blickar ner på vänster sida. Och ha synen på godsaker och myspys om man tittar mot höger gör det bara ännu mysigare och härligare.


Glad midsommar!

Hoppas ni alla får en toppen midsommar. Jag åker om en timme till jobbet och är där till kl. 22.00. Det är självvalt och jag är inte ledsen =) Vi hade inga planer och då jobbar jag hellre än att sitta och sura i regnet. Hoppas dock ändå att ni får lite sol.



Jag var och norpade lite pioner hos farmor nyss. Så himla fina är de.

 

 

Trevlig Midsommar!


Farmors jordgubbssaft

När jag i lördags var i Jönköping så sålde de jordgubbar för 20kr/litern så jag passade på att köpa två, för jag ville testa att göra farmors jordgubbssaft som jag fått recept på. Hon har sagt att jag måste vänta tills de är billigare =) men nu kunde jag inte vänta längre. Så från söndag tills igår kväll när jag kom hem har jag pysslat med saften.


Sila, sila, sila.

 

Koka, koka, koka.

 

Två stycken av jordgubbarna i saften kom från min balkong =)

 

Så himla smarrig blev den.


Boktips

Om du gillar filmer som Forrest Gump eller serier som Nisse Hults historiska snedsteg, där den "vanliga" svensson-figuren är med i bakgrunden på olika milstolpar i världshistorien så kan jag rekommendera denna bok. Den bok jag vill rekommendera är Sveriges mest sålda bok 2010, så många har säkert läst den redan, Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Man får en rolig och spännande historia berättad, invävd i olika historiska händelser som hundraåringen varit inblandad i. Jättekul är den. Jag har inte läst färdigt än, men jag går och småfnissar på jobbet medans jag lyssnar på den som ljudbok och när jag kommer hem kan jag inte sluta vända blad på kvällarna. Snart så kan jag komma med besked om den höll hela vägen ut. Det hoppas jag att den gör.

 


Vigsel

Vid 13-tiden idag åkte jag hem till Evelina i Jönköping för att träffa alla tjejerna och piffa oss lite innan vi tryckte in oss i bilen och gasade ut till Sandhems kyrka, där det klockan 16 var dags för vigsel.

Bli inte rädda för det genomskinliga spöke som står ute i höger kanten på bilderna, det är bara blekfisen Lisabeth.

 

Det hann ju bli några bilder innan det att alla kunde samlas under trädet och ta en gemensam bild :)

 

Så äntligen alla samlade.



Brudgummen är en gammal vän till mig. Vi var ett stort gäng som umgicks under hela högstadiet och allihopa var på vigseln. Bruden har jag träffat några gånger också och fikat med och sen har vi setts när vi firat nyår osv tillsammans. Så himla roligt att se alla. En av killarna i gänget sjöng under vigseln. Han är så himla duktig och det var såå fint.


 

 

Det är ju så "synd" att alla ska ta kort, för brudparet flackar ju fram och tillbaka hela tiden =) Men fick några bilder i alla fall. Blev helt kär i Fia's (bruden) klänning, den påminner mycket om den jag själv skulle vilja ha på mig och jag någon gång skulle stå som brud.

 

Efter det kastats ris och jag kramat om Fia och Björn och gratulerat så körde jag de andra tjejerna till bröllopsfesten innan jag cruisade mig hemåt.


Telefonkrångel

Jag vaknade 4.10 och velade fram och tillbaka om jag skulle somna om eller ej. Men slutade med att jag inte vågade eftersom jag redan har försovit mig två gånger denna veckan. Så det är lika bra att vara vaken en extra halv timme än att riskera att försova sig igen. Så seg som jag var så tänkte jag att jag leker med telefonen lite innan jag går upp för att vakna upp lite långsamt. Kan säga att det var nog en jäkla tur att jag valde att göra det för när jag låg och glodde på iPhonen så rätt som det var hoppar den tillbaka en timme i tiden. Så istället för att klockan stod på 04.16 så stod den på 03.16. Nu var jag vaken kan jag säga. Upp och for runt för att kolla vad klockan verkligen var, menar om hon var tjugo över 3 kunde jag ju somna om en timme till i alla fall. Men alla klockor och datorer stod på 04.22 plus-minus någon minut. Jag startar om telefonen men inget ändras. Jag tittar i min kalender om det är något flytta fram och tillbaka klockan dag men det är det ju såklart inte. Jag fattar ingenting. Så nu sitter jag här klarvaken, snorig, med ömmande hals och med en 1 timmes slö mobil. Vilken röta ändå att jag vaknade av mig själv och att jag igår för säkerhets skull ställde en vanlig gammeldags väckarklocka också för att gardera mig. Den kunde jag nu lugnt och stilla stänga av innan den fått skrika illa. Det är ju hemskt vad beroende man är av telefoner alltså. Galet. Jag undrar om den gjort så här flera nätter, kanske är anledningen till att jag försovit mig de andra dagarna för jag har ju inbillat mig att jag aldrig hört klockan, och det kanske är så för den har inte ringt nu vid 04.40 som den är inställd på.

Nu ska jag äta frukost och snart pallra mig iväg till jobbet denna regniga "morgon".

Uppdatering:
04.52 ställde den om sig igen...skumt!

Det är min syssling =)

Min syssling Lisa lagar mat åt Maria Montazami.

Torsdag

 

På balkongen så växer det för fullt. Märkte idag när jag satt där ute och fikade tillsammans med Clara och Nedzad att jordgubbarna börjar bli stora och ätbara. KUL. Clara och jag hade bokat in en fika idag och så ringde hon och undrade om Nedzad kunde hänga med också, så himla otippat men stört kul. Nedzad är en kille som vi gått i samma klass med i grundskolan men som vi inte sett sedan dess typ. Så himla kul var hela eftermiddagen, mycket skratt och blädder i skolkataloger. Glömde bort att ta kort. Jättemysigt att fika på balkongen nu när jag har pimpat den så fint. Sedan avslutade vi med en pizza.


Bildregn

Gänget samlat. Amandas mamma, Sanna agerar fotograf, medans vi "snuttgurkor" agerar modeller.


Jag tog med mig en flaska Fresita som smakade riktigt gott, med frysta hallon i.

 

Sarah ville norpa från den läckra maten som till och med jag tyckte om. =)

 

Det pratades i mun på varandra som alltid när vi ses. Amandas typiska "pratgester" och Sarahs typiska "lyssnamin" =)

 

Efterrätten smakade gott, Mjölkchokladmousse med lite citron/lime i.

 

Idas "drycker jag tycker om"-kort. Bailey's, kaffe och rött vin.

 

Det fotades såklart massor.

 

Och skrattades.

 


Mys på Amandas balkong


Igårkväll var det mys på Amandas balkong! Så himla mysigt och trevligt, surt att jag var tvungen att lämna festen tidigt. Återkommer med fler bilder senare.

Nu ska jag återgå till jobbet. Har haft en seg start med försovning (2:a denna veckan) och krångel. Men nu har jag äntligen kommit igång och fått det i rullning. Så tiden ska nog rulla iväg. Har man ljudbok i öronen också så flyger tiden iväg.

Hoppsan det var visst onsdag och inte tisdag :)

Dagen på jobbet har varit en enda stor rast. Eftersom pressen/maskinen jag stod vid krånglade från klockan halv sju till klockan ett. Först lät det som om den skulle sprängas, så en kille var tvungen att fylla på med olja, tog säkert en halvtimme. Jag bara satt och glodde på. Haha. Sen var det massa småkrångel hela dagen och när det äntligen verkade funka igen, så ser jag att det droppar olja ur maskinen på baksidan. Så fick ropa på killen IGEN, då hade jag kallat på honom tre gånger under dagen redan och han sa att det var bara för mig att vila resten av dagen. Haha. Så från klockan 13.15 så gick jag runt och hjälpte alla andra, soft. Man känner sig så himla jobbig när man måste fråga om allt. Tror jag var och ryckte i teknikerna säkert 5-6ggr vardera och de är två, sen var jag och frågade arbetsledarna om saker och ting säkert 3 ggr. Jobbigt när man måste springa runt och jaga folk hela tiden. Men men.

Skit tråkigt inlägg jag vet. Men måste bara få ur mig det.

Om någon timme ska jag till Amanda och äte lite kvällsmat med tjejerna.

Sommarfavoriten

Snart drar min stora sommarfavorit igång igen, Sommar i P1. Idag presenterades årets sommarvärdar och det var en del som jag direkt längtar till att få höra prata i drygt en timma. Åhh, jag längtar. Årets sommarvärdar kan ni läsa mer om här!

Låtar som tar en tillbaka

Efter att ljudbok tagit slut och podcasterna var genomlyssnade så satte jag igång iPoden på "Blanda spår" och vilken kick jag fick. De flera år gamla låtarna (iPoden har legat orörd i princip sedan resan 2008) fyllde mig av nostalgi. De flesta påminde om år 2006. Jag har säkert inte lagt i några nya låtar i iPoden sedan dess. =) Om jag bara blundade när Paolo Nutini och Lily Allen spelades i mina öron så var det som om jag var tillbaka i London och gick runt på alla mysiga små och stora gator och bara sög in allt vad staden hade att visa mig. Jag som lidit av ett stort sug efter London det senaste året, blev inte direkt mindre sugen på att boka flyg och packa weekendväskan för några dagar där borta. Mina tre månader i London under 2006 känns som mycket längre, minst ett år. Jag kan inte fatta att det vara var några futtiga månader. Vad mycket jag hann med att göra och lära mig om mig själv på de 12 veckor jag var där.

Efter Italien får jag nog ta och spara ihop till en flygbiljett. Så jag får ligga och slappa i gräset i Hyde Park och läsa en bok. Så jag får glo upp mot det läskiga fönstret i den gamla sunkiga lägenheten. Så jag får strosa runt Bayswater, Paddington, Marble Arch och Notting Hill, mina gamla tillhåll. Så jag får mysa med en picknick i Hampstead Heath och Parliament Hill. Så jag får gå och dregla på HMV. Så jag får köpa mig en bagel, från Bagel Factory, där jag hade klippkort =). Så jag får kräkas utanför (eller kanske att jag ska gå in och spy) JD sports. Så jag får ta pendeltåget ut till Hampton Court och sen ta bussen till Kingston, bara för att. Så jag får ta mig en öl på The Victoria på Strathearn Place, Stine's gamla jobb och bara minnas tillbaka. Kanske att jag ska dra med Fidde och peka ut alla minnesstolpar.


Kingston


Älskar Hemköp! De har tagit in mitt favori...

img_7823 (MMS)

Älskar Hemköp! De har tagit in mitt favoritgodis, Hallonmumrikar igen! Härligt. OCH inte nog med det så har de tagit in kameleonter! Också mitt favoritgodis. Mums!!


Eftermiddagen vid sjöa

 

 

 

 

Grillad korv och sju fiskar nappade. Men det blev bara fem som fick följa med hem.


Jag kommer att gå långt!

Nu när jag fått ett par nya gympadojjor så tvivlar jag inte längre på att jag kommer att gå långt =) Fidde var vänlig i fredags när vi var i Värnamo och tvingade på mig dessa fina svart-rosa dojjor. Toppen!




Födelsedagskalas

Igår firade vi Emilie som fyllde år i veckan. Det var grill och tårta. Framåt tidiga kvällen förflyttade sig männen till soffan. (Dålig bild jag vet) Kan någon gissa vad det är på tv som fängslar tre generationer? Haha. Från Lukas till farfar Calle?


Nu ska vi ut till abborragölen för att grilla lite korv och kanske fiska lite.

Jag tar helg!

Sängen är bäddad med nytvättade lakan och överkast (det händer inte allt för ofta). Bilen är besiktigad. Balkonggolvet är färdiglagt. Fönstrena har levande blommor igen (de andra dog för några veckor sedan men jag har inte ORKAT ta ut dem). Balkongen känns som en trevlig plats inför sommaren. Jag är klädd i fyra nyanser av beige trots att det är regnigt. Sommarduken på matsalsbordet åkte på. Lägenheten är rensat på småskit som legat framme i några veckor. Snart kommer Emelie för lite öl och snickitisnack. Nu är det helg.

Jag tycker ändå att trots att det regnar och har åskat i några dagar så är sommaren här. Man kan gå klädd somrigt och man kan sommarpimpa lägenheten. Regn och åska hör till svensk sommar.


 

Vad tycks om balkongen? Visst blev golvet snyggt?
Det är dock för jäkla fult att golvet har en träfärg, stolarna en och bordet ett. Det är inte vackert, men en duk på bordet och kuddar på stolarna så kanske man inte tänker på det.

 

Nya blommor i fönstret.
Får se hur länge de överlever. Får nog ta och dra ner persiennerna när det blir sol igen.


Nya Justin Bieber

Han spås bli den nya Justin Bieber, men jag måste säga att Ronan är sååå mycket sötare. Shit, jag är helt tagen av honom. Det går inte att bädda in klippet, men kolla på denna länk. Ny favorit från Britain's Got Talent, han vann inte men tror nog att det kommer gå bra för honom ändå. Jai McDowall som vann är väldigt duktig också!

Säsong för brasor?!?!

Funderar på om det är säsong för kaminer och brasor nu. Om det är en bra marknad just nu för brasförsäljare, med tanke på radioreklamen som går i ett!! Herregud. De pratar om att man ska sätta sig framför den varma brasan, No way säger jag. Det räcker med bastun jag har hemma. :)

Lååång natt

Shit, när Fidde väckte mig när han skulle gå till jobbet kändes det som om jag sovit i all evighet! Jag har vaknat hur många gånger som helst i natt, om det inte var värmen så var det fläktens surrande ljud eller också åskans mullrande. Det är helt olidligt i lägenheten, helt klibbigt och kokhett. Fy fan.

Försökte ändå att gå upp hyfsat tidigt, men jag lyckas ju aldrig ta mig ur sängen innan halv tio. Men jag åkte iväg till Vaggeryd en sväng och handlade. På vägen mötte jag massa människor som var finklädda och det slog mig att det är skolavslutning idag. Jag blev lite avundsjuk, jag vill också vara liten och vara förväntansfull inför det härliga sommarlovet. Jag vill också klä upp mig och sjunga sommarsånger. Det är något speciellt med skolavslutning. Just i skrivande stund hör jag hur niorna åker förbi utanför och skriker och gormar från traktorflaken. Så himla härligt. Det är 7 år sedan jag själv stod där och skrek och rökte cigariller. Vädret var i princip det samma, men vem brydde sig?! Det var tider det. Vårterminen i nian var ju lätt den roligaste skoltid jag varit med om (andra skulle nog säga studenten och studentiden, meeeen den har jag ju inte gått igenom). Det var skolresa till London, Cabaré och allmänt slappt. Klassen var sammansvetsad och vi hade skoj.




Lite bättre

Onsdagen på jobbet gick lite lättare. Enklare maskin, men sketa varmt ändå såklart. Men orkade hålla modet uppe hela kvällen och inte som tisdagen då jag fick en rejäl energidipp och presterade inte så hårt mellan Sveriges mål i fotbollsmatchen. Det är väldigt schysst av företaget att lägga in en extra rast dessa extremt varma dagar också, så att man hinner hämta andan och svalka sig i det AC-kylda fiket en femte gång, istället för de annars fyra stunderna. Tummen upp för det! Nu lite läsning innan jag ska SOVA!

Gårdagen

Oh det var olidligt på jobbet. Inte bara den fruktansvärda värmen (ja, man ska inte klaga men det är verkligen olidligt!) utan också mina ben värkte. Brukar bara känna av benvärk när jag ska sova, men igår värkte benen konstant från att jag ställde mig på jobbet. Men värst var det att köra hem, fy tusan, kunde knappt gasa för det gjorde så ont. Men hem tog jag mig till slut. Jag är glad att jag bara jobbar tre dagar denna veckan för det är verkligen så himla jobbigt att jobba i den värmen, men blir seg och orkar inte kämpa lite hårt. Och när man har en maskin som krånglar annars blir det inte speciellt mycket bättre en dag som igår. Men annars var det rätt så mysigt när det blixtrade och åskade utanför. En blixt måste slagit ner i närheten för tusan vad det small och vibrerade i golvet.

Jag har tyvärr inget nytt roligt att berätta...

Skofynd

Hittade dessa söta sommarskor på Ica Maxi när vi var där tidigare ikväll. Ena paret för 99kr och det andra för 149kr, som hittat. De är kanske inte de snyggaste paren i min skogarderob men de var söta och billiga såde fick hänga med hem.

Lita aldrig på mig om jag säger att jag har måtten, då går det så här.

Bara halva balkongen har golv... men snyggt blev det i alla fall.

(Har inte kapat kanterna, det är därför det ser så vågigt ut)


RSS 2.0