Helgen

I fredags efter jobbet hoppade jag på tåget till Jönköping och kilade bort till Evelina. Dit kom också Sarah och vi fikade med macaroons och kaffe. Det var trevligt att träffa de en stund, blir ju inte så ofta =( Vid strax innan fyra började vi gå mot spridda håll, Sarah till stan, Evelina till atlantis och jag mot Karlssons. På Karlssons väntade Emelie. Vi hade bokat in en After Work med popquiz. Popquizet gick väl sådär, 14p. 28p är max tror jag. Blev lite rädd när man inte kunde komma på alla de sju dvärgarna från Snövit. Försök ni!
[Emelie, jag såg på lilla sjöjungfrun igår och då såg jag att vi fått "Blunder" därifrån =)] Efter tre öl stressade vi in på Sf och handlade godis och sen tog vi tåget hem. Det är mycket roligare att åka tog efter någon öl märkte jag.


 

 

I lördags begav jag mig på promenad med Adisa för att sedan äta middag hos mina föräldrar. Efter det väntade en myskväll med mig själv samt två timmars pysslande med min iPhone som valde att lägga av mitt i uppdateringen. Nu är den dock fixat och funkar bättre än förr.

 

Idag söndag har jag städat och plockat här hemma. Bakat frallor hann jag också med innan jag vid kl tre åkte in till stan för att handla på Ikea och Ica innan jag besökte Clara och hennes pojkvän Erik. Sarah kom också efter ett tag och vi fikade en liten kvällsfika, det var trevligt. Jag kom nyss hem och ska strax nu sätta mig framför tvn och se på veckans avsnitt av Solsidan.

 

Hoppas ni alla haft en trevlig helg.


Myskväll för mig själv.

img_0996 (MMS)

Myskväll för mig själv. Efter lite gråtfest till "Pearl Harbor" + extra material så fortsätter kvällen med räkor, ciabata följt av grillchips, nya Plaza Interiör och filmen "Flickan från ovan". Förmodligen lite gråtfest där med om den är så bra som boken. Jag hoppas ni får/har en mysig lördag också!


Ett gott skratt

I tisdags så fick jag äntligen igång VHS-spelaren och kopplade in den i tvn, då jag ännu inte verkar ha fattat hur jag får in filmen i datorn. Ska testa några gånger till i helgen. På de gamla VHS-banden var eget material inspelat. Det var en blandad kompott, men det var till mesta del jag och kompisar som spelat in lite kul film. Det gav en del härliga skratt. Jag önskar att jag kunde dela med mig av dessa härliga inspelade filmer, men vågar inte lägga ut det här. =) Men skrattade gott gjorde vi, jag och Fidde.



Ibland filmsnuttarna så fanns:

  • Min, Evelina och Sarahs version av 2005-års omgång av Paradise Hotel. Åh så underbart. Alla minnen kommer tillbaka. Som vi kämpade och la ner vår själ i detta projekt. Projektet "Paradise Hotel parodi" kom till när vi tre var uttråkade under påsklovet samma år. Det är det roligaste påsklov jag haft.

  • Evelina och Lisabeth som ca 10-11åringar. Vi spelade in barnprogram, nyhetsprogram och såpor. Det finns inget sammanhang och manus fanns inte =) Det är helt ljuvligt att titta på.

  • Ena delen av Mp1A's kortfilmer. Ämnet var kontakt. Som Fidde fick höra i tisdags, jag tycker att min och Claras bidrag var bäst såklart. Den var kort, man förstod var den handlade om och den var rolig. Den handlade om en dammråtta som jagas av dennes värsta fiende, Snabeldraken.

  • Filmen från skolresan till London. [Sarah, kommer du ihåg att vi gjorde en videodagbok?! Det jag jag helt glömt. Men vi satt på toaletten, i duschen och talade om dagen som gått. Vi var bra tokiga.]
  • Sen var det massa blandade filmsnuttar från bl.a. när jag hade med mig filmkameran till skolan. Roligt att se skolan igen, lärarna och lektionerna. Man får en liten klump i magen av saknad och nostalgi. Högstadiet och min klass var som en saga så här i efterhand, såklart tyckte man inte det då.




En stor applåd. Alla är hela! Det har aldr...

img_0991 (MMS)

En stor applåd. Alla är hela! Det har aldrig hänt förr.


Kortfattat om jobbveckan

Måndag - Ny plats på företaget. Jag kunde visst göra allt var fel, inget var rätt. Om det var för att jag gjorde saker för sakta, så var det för att jag gjorde det för fort. Om det inte var för att jag stod på fel ställe, så satt jag på fel sätt eller packade för slarvigt. JA, så kortfattat så var det ingen bra dag. Grät en skvätt på vägen hem och i Fiddes famn.

Tisdag - På väg till jobbat kom jag på mig själv med att önska att det skulle springa en älg över vägen, eller något annat som kunde orsaka en olycka. Så jag slapp att  komma fram till jobbet. Men jag tog mig tyvärr fram och dagen blev precis som måndagen.

Onsdag - Jag tog mig till jobbet med mycket dålig känsla, men som TUR var så fick jag komma tillbaka till min plats som jag hade förra veckan jag jobbade. Så dagen gick helt okej. Nu håller jag tummarna för att morgondagen blir som denna dagen.


Förövrigt så undrar jag om alla asiaster på jobbet har drabbts av pinjemun, för alla har samma andedräktslukt. Eller pinjemun kanske inte luktar utåt? Bara smaken i munnen som förändras?

Fam. Fredrik Johansson

img_1454 (MMS)

Fam. Fredrik Johansson (jag hoppas jag är inräknad i den familjen :)) fick finpost idag! Becca & Henkes bröllopsinbjudan.


Riktigt fläskigt fika idag. FÖR DET HAR JA...

img_1786 (MMS)

Riktigt fläskigt fika idag. FÖR DET HAR JAG FÖRTJÄNAT, som Alex Schulman skulle ha sagt.


Idag är ingen vanlig dag

Hipp hipp HURRA! Min vän Evelina fyller år idag. Hon är den av mina vänner som har känt mig längst, typ hela livet. Hoppas din kväll blir lite bättre och roligare än dagen var. 22 februari är Evelinas dag!


 

Jag & Evelina uppklädda som bondbrudar på Amandas 18årsfest.
(Jag flög hem från London och som man ser så hade choklad redan hunnit sätta sig på mina kinder =))




Denna dag blir lite ångest för mig, för det betyder att det bara är 16 dagar tills min egen födelsedag. Pust. När jag var mindre så längtade jag efter min födelsedag när Evelina fyllde år, men nu är det snarare ångest big time.

Det är knappt så jag vet hur en sån här fu...

img_0961 (MMS)

Det är knappt så jag vet hur en sån här fungerar längre, hahaha.


Middag

Idag var det middag hos mor&far. Lax och potatis och massa sås. Sen var det dags för den omtalade efterrätten. Jag är ju inte förtjust i kokossmak så jag fick vanlig vaniljglass på min ananaser. Det var helt okej, men jag tror de andra uppskattade det mer, jag tyckte utsmyckningen och ananasen var godast. Jag tycker pappa kan få en eloge för att han gjorde så fina kvistar som satt i skålen.

Det var gott att få lite mat i magen.


Den riktiga efterrätten, inte min alltså.

 

Mormor och farmor var så fint uppklädda och söta så.


Rolig fråga

Min kompis Ewelina ställde en fråga på Facebook igår, som jag tyckte var rolig.

Den löd:

Vem hade du varit om du haft ditt andranamn som förnamn, det efternamn din mamma hade som ogift och arbetat med det drömyrke du hade som barn?


Låt mig presentera: Sara Levin, Arkeolog.


Vem hade du varit? Jag blir jätteglad om ni kommenterar, det är ju faktiskt en del som läser! Det kan ju bli en rolig läsning.

"Det här var ju tråkigt", fast det var det inte

Mammas dag firades på följande sätt:


Vid fyra var det after work på Karlssons med Popquiz. Vilket var sjukt svårt men vi var jättenöjda med våra 16poäng, tills vi inte ens fick vara med i handuppräckningen då den började på 17poäng, buhu. Men 16 poäng, utan fusk faktiskt. Vi hade kunnat haft mer poäng om vi bara tagit fram telefonen! Det blev en väldigt kladdig lapp då alla ville vara med att skriva och svaren ändrades titt som tätt =) Svaret på fråga 10 var ju typ pinsamt att jag kunde det, det var ingen merit om man säger så. Förklaring till Ocean Ave.

 

Efter after work och popquizet så tog vi oss hem till Joanna&Per en snabbis och där fick mamma en present i form av ett papper där det stod typ "Grattis på födelsedagen" och var en stor bild på David Batra. Då förstod hon att vi skulle gå och se honom. Han höll en enmansshow på Jönköpings teater, som bara ligger ett stenkast från Joanna&Per, så vi gick dit och bänkade oss på 2:a balkong. Sen följde 1,5 timme skrattfest. Föreställningen heter "Det här var ju tråkigt", men föreställningen var såklart jättekul.

 

Foto: Mia Carlsson

 

Han har tidigare satt ihop böcker med lappar och insändare som svenska folket skrivit och detta var hans sätt att avsluta det. Han tog upp lappar och talade om och funderade kring efterspelet av dem osv. Jag har en av böckerna och har skrattat mycket åt vissa lappar. Den jag tycker är ibland de bästa är:

 

 

Nej nu är det dags att gör sig i ordning för middag hos mor&far, kl. 13.

 


Konstig dröm

Jag drömde inatt att jag hade julgranen kvar. Att jag helt hade glömt den. Folk ville inte säga något för de trodde jag skulle börja gråta och bli helt knäckt. Jag var faktiskt tvungen att titta när jag gick upp om den stod där eller inte... Hihi. Och det gjorde den såklart inte =)

Idag är ingen vanlig dag

För idag är min mammas födelsedag, HURRA HURRA HURRA!

Detta ska vi fira hela eftermiddag/kvällen idag och också middag imorgon. Vad som ska ske kan jag inte skriva för då läser hon det =) Jag är strax på vägg upp, mamma. Jag har inte glömt dig! Puss.



Så blev det

 

Nu får vi bara vänta på att rosknopparna ska slå ut.


Blommor

När jag hängde upp gardinen igår så såg jag att mina primulor (hur man nu skrivet Primula i plural) såg jättetråkiga ut. Varenda blomma trillar av, då jag inte är mästerskötaren. Så jag tog en tur till Ica i Vaggeryd, för jag är så uttråkad av att bara traska runt här hemma. Tur att Emelie tar med mig ut på en promenad i eftermiddag. Hela dagen har jag spenderat i mina pyjamasbyxor och min mys-omlottkofta.
Men tillbaka till gårdagen och Ica i Vaggeryd. Där hittade jag lite små blommor som jag tänkte kunde få plats i mitt fönster ett tag, istället för dessa tråkiga blommor.


 


Tänkte att det kunde bli något av dessa blommor, vad tror ni? Återkommer med bild sen om det blev bra.

 

Minirosor och Hjärtan på tråd.


Förövrigt är det mycket blommor här hemma nu, mer än vanligt.


Äntligen ny gardin

Igår äntligen kom min gardin som jag skickade efter för 2 veckor sedan. Jag tyckte det tog lite väl lång tid, men men det är kanske bara jag. Fin tycker jag att den var i alla fall. Skönt att få bort min julgardin, jag vet att det är februari men jag har inte haft något att ha istället. Den kommer ifrån textilonnet.



Cherish Yesterday, Dream Tomorrow, Live Today



Jag tyckte att texten var fin, den påminner lite om mitt favorit citat av James Dean.

"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today."

 


Det sa bara kras

Jag skulle byta en lampa i en av våra hallampor precis. Jag kämpade som bara den för att få "dän" glaskupan. Precis när tanken slår mig att den kan ju faktiskt gå sönder om jag trycker för hårt, precis då hör jag PANG, BOM, KRAS. Den gick förståss sönder. Jag fick en stor smäll av en bit som trillade på näsan. Sen var jag i chock. Jag satt på pallen och tittade ut över havet av glassplitter. Glaskupan gick verkligen i tusen bitar, om inte mer. Massa småsplitter överallt. Sen när chocken lagt sig så sprang jag fram till spegeln för att se hur det gick för min näsa. Det kändes värre än vad det var, den var röd och ett pyttesår blödde lite försiktigt. Sen var det ju bara att sätta igång med att sopa, sopa, sopa, dammsuga, dammsuga, dammsuga. Splittret hade spridit sig långt, ändå bort till soffan och mattan i vardagsrummet, även in i köket och kontoret.






Ledig dag

Min lediga dag har jag spenderat mestadels med mormor. Vi har ätit god mat, spelat Yatzy och smaskat i oss semlor. Vi har gjort ärenden på affären, städat ur skafferiet och gjort back-up på datorn.

 

Yatzy började vi spela för ett tag sedan och har spelat några gånger nu det senaste, men varje gång glömmer vi de riktiga reglerna och då blir det lite tokig poängräkning. Ibland blir det 50poäng i bonus och ibland 100poäng. Men strunt samma, kul är det i vilket fall, trots att mormor för det mesta klår mig i diverse spel.

 

Det är roligt att titta i mormors spelskåp, det finns många minnen till de olika spelen. Vi spelade mycket när vi var små och var hos mormor&morfar. Ibland var det bara jag och mormor, ibland var kusinerna Fanny&Felicia med och ibland spelade hela släkten canasta. Ibland spelades det yatzy eller andra tärningsspel, ibland olika kortspel, ibland "bowlade" man med stenkulor och små träkäglor och ibland lekte man "gömma nyckel".

 

 


Present

 

Jag fick detta av mamma i Alla hjärtans dag - present idag.
En slickepott och muffinsformar, det passar ju mig.


Imponerande

Jag satt och sökte på Curly Sue-klipp på YouTube och då kom denna 7åriga tjej upp. Jag blev helt tagen.



Curly Sue

Jag har jättelänge letat efter Curly Sue på DVD, vi har bara en inspelad VHS hemma hos mor&far. Inga svenska sidor har den till försäljning =( Men jag har hittat den på lite sidor från USA och runt om på internet så den kommer att komma hem till mig så småningom, YES. Tills dess får jag sitta framför YouTube och kolla på klipp.

 

 


Gammalt i bloggen

Jag har hållt på att ändra om i kategorierna under några dagar här i bloggen, det tar sån jäkla tid för jag måste titta igenom nästan alla inlägg för att veta vart det ska ta vägen. Och nu idag kom jag över ett inlägg där jag skrivit om spelet "Med andra ord", inlägget hittar du här! Så himla kul. Jag kan titta på videon här nedanför fler gånger och skratta lika mycket varje gång. Det spelet gör ju att man blir dum i huvudet, man är jättestressad för att svara rätt men så blir det oftast sååå fel.

Jag bjuder på den en gång till.


Sista dagen

Jaha då var denna veckan avklarad. Det blev nog första och enda veckan på detta jobb. Verkar som jag inte har något jobb nästa vecka. Men ska inte måla upp en ledig vecka än.

Dagen gick bra, väldigt skönt att det var en kort dag! Nu har jag nämligen fått tillbaka mitt ont i handleden och handen som jag hade när jag jobbade förr. Det är inte kul. Igårkväll och idag på morgonen var det helt olidligt. Jag kunde knappt röra handen, men så kom smartis Fidde på att vi har super-duper-mega-bra plåster som är som Zon. Så efter att ha haft på det i någon timme så kunde jag i alla fall röra handen så jag kunde jobba i alla fall.

Typiskt att man typ börjar lära känna människorna man jobbar med och så ska man inte komma dit mer. De var söta idag, hoppades allihopa att jag skulle komma och jobba nästa vecka också. Den ena som inte pratat så mycket med mig för jag förstår inte henne alls, kände väl att jag kanske inte skulle komma nästa vecka så hon var tvungen att fråga mig allt som de andra frågat under veckan. Det blev en intensiv timme mellan 10-11, hon bara spottade ut frågor som knappt gick att förstå. Alla frågor slutade med, "e da ba?".

B: "Du bo Vernamo?"
Jag: "Nej, i Skillingaryd!"
B: "Aaaa, E da bja?"
B: "Du bo mamma, e da ba?"
Jag: "Om jag bor med mamma och pappa? Nej pojkvän"
B: "Aaaa, E da ba? Pojsven han  jobba?"
Jag: "Ja, han jobbar, i Skillingaryd."
B: "E da ba?"

Ja, så där höll det på i en timme. Flera frågor fick hon nog inte svar på för jag förstod de inte, och då är det bara att nicka och le stort. Men en hel del frågor hann hon med, allt från om jag var svensk, till när vi skulle gifta oss och hur många siskan (syskon) jag och min pojkvän har. Det roligaste är nog ändå "Är det bra?" efter varje fråga, som "Du fran svensk? E da ba?". Vad svarar man på det liksom, jo det är bra att vara svensk? Det var också tydligen jättebra att Fidde är äldre än mig och att han inte varit gift innan!! =) De är för roliga. De alla fyra har frågat samma frågor, fast olika dagar. Fast samtidigt har jag frågat de alla samma frågor, så det går väl på ett ut.

Nu ska jag lägga denna veckan bakom mig och se fram emot en skön lugn helg. Hoppas på lite sällskap av Emelie till På spåret ikväll igen, men får se. Imorgon ska jag och Fidde ha hemma kväll med film, kinamat och snacks.

Håll tummarna för att jag får jobba lite nästa vecka ändå.



Bakabstinens

Nu har jag inte bakat på flera dagar och jag har lite abstinensbesvär. Jag sitter och kollar runt på olika sidor på internet för att få lite inspiration. Idéerna och tankarna tar ju inte slut. Har en lång lista på vad jag vill testa. Mamma fyller år nästa fredag så då har jag en anledning till att baka. Så är det ju en sån tur att både jag och Fidde fyller år snart också jag kan slå till med ett riktigt tårt/cupcakes/macaroons kalas. (ja, Emilie du får komma. Hihi) Här ska det bakas och pysslas som bara den. Måste bara få lite pengar först så jag kan handla alla verktyg. =)


Alla dessa vackra bakverk, som bara är ett urval, är gjorda av Åsa Hellgren som driver hello sugar!
Hon är väldigt duktig och expert på att göra fina cupcakes och macaroons.

Rutiner

Nu när jag arbetar så kan vi äntligen skapa en rutin här hemma. Det gillar jag. Jag vill ha det där med, då och då lagar vi mat, då och då städar vi. Så diskar man, handlar och tvättar där emellan. Jag är en rutinmänniska till viss del, fast med vissa saker inte alls. Så jag hoppas att jag kommer jobba ett tag så vi hittar en rutin och rytm. Nu ska vi i alla fall börja med att om jag lagar mat så diskar Fidde, och tvärtom. Innan har jag ju gjort "allt" eftersom jag inte gjort så mycket annat på dagarna. Jag gillar att pyssla hemma, som en riktig hemmafru så jag hade inte haft något emot att ha det som jobb.

Så ikväll är det Fidde som lagar mat, på menyn står Isabelles räksoppa.En soppa som vi älskar och äter ofta. Den är så smarrig. Blev lite orolig nu när Fidde plockade fram ingredienserna... Inte de rätta sådana =) Ni som känner Fidde vet ju att han sällan är speciellt seriös, så såklart skulle han skoja till det för att göra mig orolig. Men nu har jag visat vad som ska vara i och också gett honom receptet, så nu ska han klara det galant. Om det inte var för att jag trodde att vi hade allt hemma, icke sa nicke så jag fick springa en snabbis till affären i detta ruggiga väder.

Kanske oklart vad det är men jag ska förtydliga:
Hoi Sin sauce, en lime, räkor, sötstark senap, rårörda lingon och morötter.
Jag tror inte den soppan faller mig i smaken.


Dagen på jobbet har gått bra. Men skönt att man bara jobbar till 11 imorgon. Jag har haft så ont i ryggen idag, suttit mesta dels men lite snett så det blir knas för ryggen. Jag får höra att vissa är dåliga på sitt jobb, så jag hoppas att de inte säger det om mig. Jag tror och hoppas inte det, för de, de syftar på är unga killar som inte bryr sig, katiga, uppkäftiga och lata. Jag är ju precis tvärtom, jag önskar ibland att jag skulle bry mig mindre om mitt jobb.

Nej nu ska jag ut och checka läget med soppan.

Istället för tråkig tv

Eftersom det är så tråkigt på tv på onsdagar så brukar jag titta på lite Ally McBeal. Det var så länge sedan, men det är så himla underbart. John Cage är ju bara för bäst.



Det känns som ett annat land

Ja, det känns som om man är utomlands när man är på jobbet. De enda jag pratar med är asiater. . Jag tycker det är så jobbigt att sitta jämt någon när man jobbar och inte prata med dem. Men samtidigt så är det jobbigt att om man frågar något så förstår inte de mig eller så förstår jag inte svaret. Så nu har jag lagt om strategi och pratar nu högt, tydligt och enkelt. Precis som man får göra i Asien. Man måste ställa klara frågor, inget antingen eller utan bara JA och NEJ-frågor. Men nu, eftersom vi är i Sverige, har jag bytt den extremt enkla engelskan mot extremt konstig enkel svenska. T.ex. "Du bott i Sverige länge?" "Du jobbat här (gärna peka med fingret ner mot golvet för att visa att jag menar denna fabriken) länge?" "Bor du Hillerstorp?" osv.

Det går bättre och bättre dag för dag, idag var det inte så jobbiga detaljer som skulle få färg så jag fick in rytmen snabbt. Nu börjar jag få lite koll på vad folk gör och vilka som är vilka, efter många om och men så har jag förstått mina arbetskamrater. Annars så har jag en kille som är några år äldre än mig som kan bättre svenska som får tolka. =)


Förresten

Det verkar som om det inte bara är mitt gamla jobb som har haft problem med att folk beter sig konstigt på toaletterna (på toalettringen så ser man ibland skoavtryck). Där jag jobbar nu så har de problem med att folk kissar i duschen, alltså inte medans man duschar utan när duschen är av. Det står skyltar överallt att det är förbjudet och att om det fortsätter så måste de sätta upp överbevakningskameror (?!?!). Nu ska jag inte vara elak eller anklaga någon, men på mina resor så har jag träffat på mest ståtoaletter i asien...Jag undrar vem/vilka det kan vara? Hmm.

En liten rolig grej på tal om asien, toaletter och ståtoaletter. I en fabrik i Kina, som några kamrater jobbat på så skulle de installera nya toaletter när de byggde nytt. Då hade det levererats massa toalettstolar. Vad tror ni de gör med dem? Jo, då gräver de ner dem, så att sitsen är i högd med golvet. Det blir alltså ingen vanlig toalett utan en ståtoa, av en riktig toastol. De är påhittiga där borta.

God natt.

Tisdag

Puuhh, vad trött jag är. Ont i kroppen också. Det är ju alltid så när man börjar jobba igen efter inte ha gjort det på ett tag. Man använder delar av kroppen man knappt visste att man hade. Idag har jag stått i en konstig ställning större delen av dagen också så jag har jätteont i axlarna och ryggen. MEN, det gick lite bättre idag. Mina vietnamesiska arbetskamrater pratade lite mer med mig och eftersom jag höll fikatiderna osv, till skillnad mot andra så gillade de mig lite mer också. Sen tror jag också de blev glada när jag sa att jag varit i deras hemland. Ledaren hoppades till och med att jag skulle vara hos de imorgon med. Så det är ju positivt. Det blir ju såklart lite roligare när folk pratar med en, eller i alla fall svarar på ens frågor (så gott de förstår).

Jag har alltid världens energi direkt efter jag kommit hem från jobbet, men den går snabbt över i trötthet. Medans energin fortfarande finns så hinner jag påbörja massa saker som jag såklart måste slutföra när den värsta tröttheten slår till. Surt. Sen är jag klubbad resten av kvällen. Idag var det tvätt. Det är ju så jobbigt för det är så utdraget. Men som kompensation så blev det "kall" mat, köttfärspirog fanns i frysen efter att jag gjorde ett stort lass i helgen, till det blev det sallad. Det är skönt att slippa steka och/eller koka någon gång då och då.


Nu ska jag lägga mig klubbad i soffan och kolla på Sofias änglar och Den hemlige miljonären.


Är inne på fjärde rasten nu på nya jobbet,...

Är inne på fjärde rasten nu på nya jobbet, jag som bara trodde att jag skulle ha två kvartar. Men jag har haft tre kvartar o en tjugominutare. Det går väl sådär, det är jobbigt att inte veta vart man ska vara o vad man ska göra. Känns som om man är i vägen hela tiden. Det är inte så lätt att kommunicera med mina arbetskamrater heller eftersom större delen är asiater. Jag förstår inte dem och de förstår inte mig! En liten kille har jag dock trackat för han förstår svenska och kommer också från bemanning. Vi får hoppas det blir bättre under veckan. Just nu saknar jag väldigt mycket stilexo o comptech och alla som jobbar där!


Ut i arbetslivet igen

Om det är någon som missat, så är det så att jag igår fick ett samtal. Ett samtal som jag vart väldigt glad över, för det innebar att jag kunde redan på måndag hoppa i arbetskläderna och stämpla in. Jag fick alltså ett jobb. Efter nästan 2 år i skolböckerna och med lite gained så tyckte jag att det var dags att lägga ner det. Istället försöka dra in lite pengar till hemmet, Fidde har ju fått dra det tunga lasset själv ett bra tag nu.

Så alltså från och med måndag så kommer jag att jobba. Eftersom det är genom Manpower som jag sökt jobb, så vet jag inte hur länge och om det blir på samma ställe hela tiden men man kan ju alltid hoppas att det blir bra direkt. Efter att ha spytt gala över bemanningsföretag när jag själv varit på andra sidan och fått ta tag i de uthyrda och lära upp dem, så ska jag nu byta skor. Jag ska vara den som bli lärd och som ses som "den inhyrda". Det är ju en erfarenhet det också. Dagtid mån-tors 7-16 och fre 7-11, inget att klaga på med andra ord. Jag hoppas bara att jag trivs.

På måndag kommer en rapport om hur fisken kommer att trivas.

Till min kära granne! Jag älskar verklig...

Till min kära granne! Jag älskar verkligen The journey med låten "Don't stop believing" och jättegärna på lite högre volym. MEN inte nu! INTE klockan halv fyra på natten tack.


Fredagskväll

Ikväll var jag inte ensam under På spåret. Jag tvingade mig på en inbjudan hos Emelie. Hon gillar programmet och också hon sitter skriker ut svaren, så idag var tanken att slå våra kloka huvuden ihop för att klå de i dressinen och första klass. Men, för mig gick det si så där. Jag tog ju inga 10 poängare. Emelie däremot var på hugget och hennes poängräknaren började plinga uppåt, medans min kanske stannade på 1 poäng. Men det är i alla fall kul att se programmet med någon annan som också gillar det. Därefter följde Skavlan och snick-snackande. Trevlig kväll.

Tummen upp för Hans Erik Dyvik Husby som sjöngi På spåret. Han gillar vi!

Jag diskar en annan dag

 

 

NU: Spy på äckliga macarones!

Därefter: Dubbelavsnitt av CSI:Miami.

 

Tjipp och hej.


Som sagt

Som jag skrev om igår så börjar jag med projekt och har fyllt av idéer, men så kommer något annat emellan. Eller så blir det som det blev nu, orken och energin tar slut. När jag varit i Värnamo idag och kom hem så var jag full av energi och tänkte att idag är det dags att ta tag i projektet: KÖKET. Köket har jag velat möblera om jättelänge men inte haft energi att ta tag i det. Sen är det så kruxigt att möblera. Men idag började jag i alla fall. Jag slet ut allt vad möbler och småprylar heter. Dammsugade och torkade golven, och nu vet jag i alla fall att det är rent, trots att det inte syns. (Jag ogillar skarpt vårt köksgolv, det ser alltid skitigt ut. Även när det inte är det.) Så tänk er ett helt möbeltomt kök. Här tar energin slut. Alla inredningsidéer flyger ur huvudet och jag har heller ingen ork att ställa tillbaka allt som det stod.

Så jag försöker att fullfölja idén ändå. Jag går bort till kupan för jag har tänkt att införskaffa två stolar, gärna udda. Jag hittar bara en jag vill ha, för 10kr. Helt sjukt, skulle kostat 20kr, men de har halva priset på allt i butiken (fråga mig inte varför). Den passade jättebra vid fönstret i köket. Men så är den stora frågan vart jag ska göra av de andra möblerna, två köksöar och en "byrå". Byrån har jag tänkt att skippa i köket och hitta mig ett litet pytte bord att ha mellan de två stolarna. Men saken är den att byrån var mest till förvaring och nu har jag ingen stans att ha alla de prylarna som var på och i den. Hmm!? Åh jag blir så trött bara att tänka på det.

Nu lämnar jag köket och lägenheten igen för att rensa skallen, förhoppningsvis har jag mer energi och ork när jag kommer hem igen. Jag ska ta en tur till mormor och hjälpa henne med lite saker.

Jag ska bara...

Idag har varit en sån dag. Jag har påbörjat ett projekt och under tiden så kommer jag på att just ja, jag ska bara göra det först. Det är så typiskt mig, jag är så tankspridd och samtidigt livrädd för att om jag inte gör det som kom upp i huvudet nu så kommer jag att glömma bort det. T.ex. kan jag börja slänga ihop en smet, och komma på att jag måste vattna alla blommor. Eller jag kan stå och diska och komma på att jag måste nog pynta lite i vardagsrummet. Eller så kanske jag lagar mat och kommer på att jag måste byta disktrasa och fylla på med tvål. Alltså har idag varit en sån dag, jag har flängt runt i hela lägenheten fram och tillbaka för att försöka slutföra alla projekt jag påbörjat under dagen. Så nu är jag jättetrött och har ont i fötter och vader efter att jag har gått och stått så mycket.

Nu återstår endast projektet att äta maten som jag håller på att tillaga nu medans jag springer fram och tillbaka till datorn för att läsa bloggar. Efter maten ska jag bara ligga i soffan och kolla på bra serier på dvd och kanske någon film, för det är ju sååå tråkigt på tv på onsdag att jag spyr. Jag inte göra något mer idag, punkt slut.

Bakning är roligt tidsfördriv

Förutom att baka macarones hela dagarna långa så bakar jag frallor också. Idag testar jag ett nytt recept, Dinkelfrallor med pumpakärnor. De ser smarriga ut så jag hoppas de smakar gott också. Men nu ska jag smaka av örtkycklingen jag lagat, till det blir det ris.





Macarones original

De jag bakade i helgen var macarones utan mandelmjöl (eget påhitt eftersom jag inte gillar smaken av mandel och även får kli i halsen av för mycket). Riktiga macarones ska alltså ha i mandelmjöl, så idag testade jag det för att se om det är mycket godare. Jag gick efter det receptet som var i Gokväll, som Sveriges bästa konditor bakade. Smakerna blev hallon och choklad. Men icke sa nicke, blä för mandel. Jag tycker de jag gjort innan var godare. Det blev för mycket mandelsmak av det hela och det ogillar jag. Mormor och Fidde tyckte de var goda ändå. Så jag tror jag får skänka denna satsen till Comptech. Någon kanske tycker om dem. Nu har jag fått in snitsen på smeten och på spritsandet så nu ser det åtminstone ut som macarones.

 

 

 


RSS 2.0