Summering av 2010

2010 skulle varit det bästa året i mitt liv, hade jag bestämt! Men jag aldrig mer säga något sådant innan året har tagit slut. 2010 blev mitt sämsta år någonsin, såå många besvikelse och tårar på ett och samma år, fy tusan. Men några ljuspunkter har det såklart funnits och de står med i listan nedan.

 

En minut till sen är detta skitåret ett i historien. GOTT NYTT ÅR!


Fortsätter även detta året med listan som jag gjort varje år. Här är listorna från 2007, 2008 och 2009.



Gjorde du något i år som du aldrig gjort förr?
Gick på Sofie&Jamies bröllop, det har jag aldrig gjort. Jag har aldrig läst 29 böcker på ett och samma år, så det är rekord. Har nog heller aldrig bakat och pysslat så mycket som i år.

Höll du några av dina nyårslöften?
Författar aldrig några nyårlöften, därför slipper man skammen om man inte håller dem.

Blev någon av dina vänner förälder i år?
Jag känner några som blev föräldrar men de är inte några nära vänner.

Dog någon som stod dig nära?
Min kära och älskade morfar dog. Det gör så ont att sätta ihop den meningen.

Vilka länder besökte du?
Danmark

Är det något du saknar år 2010 som du vill ha 2011?
Ja det är det!

Vilket/vilka datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?

  • Dagen morfar somnade in. (Det är det enda datumet som inte kan sätta sig i mitt minne, jag har ingen aning om datumet på den dagen. Det enda jag vet är att det var mellan 20-31 Januari, men inte mer specifikt än så. Ni som känner mig vet att jag kan minnas de flesta datum och nummer.)
  • 29 Maj – Sofie & Jamies bröllop
  • Sommaren med Fidde
  • 12 November – Mia Skäringer på scen i Jönköping


Vad var din största framgång 2010?
2010 har bara varit en enda stor motgång.

Största misstaget?
Tvinga mig på skolan.

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Ja, jag har varit sjuk under i princip hela året.

Bästa köpet?
Har nog inte köpt något extraordinärt i år, men tror att min kommande garderob och köksassistent kommer vara 2010/2011 bästa köp.

Vad spenderade du mest pengar på?
Hotellrum i Danmark och den textilklädda pallen. (UPDATE: Köpte ju förresten en KitchenAid Artisan för mina julklappspengar från mor&far)

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Mina julklappar

Vilka låtar kommer alltid påminna dig om 2010?
Just the way you are av Bruno Mars
Från och med du av Oscar Linnros
Dum av dig av Daniel Adams-Ray
Gloria av Mando Diao (Fiddes version)


Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Definitivt ledsnare!

Vad önskar du att du gjort mer?
Jag önskar att jag hade jobbat istället för att försökt plugga, så att jag kunde ha rest och gjort mer. Och att jag hade låtit bli att oro mig så förbannat mycket.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Samma svar som förra året : Grubblat, shoppat (för ekonomins skull)

Hur tillbringade du julen?
Julafton hos mina föräldrar med moster med familj, mormor, farmor och farbror. Annandagen hos svärföräldrarna med hela Fiddes familj.

Blev du kär förra året?
Samma svar som förra året: I prylar - Ja, massa gånger. I människor - Ja, Fidde, 100gånger om.

Hur många förhållanden hade du förra året?
1.

Favoritprogram på tv?
Vem tror du att du är. Dexter. Svenska hollywoodfruar. 90210.

Bästa boken du läste förra året?
Jag läste väldigt många böcker förra året och de som satt lite efterspår har väl varit:
Skynda att älska
Små citroner gula
Häxan från portobello
Veronica bestämmer sig för att dö
Luftslott
Dyngkåt och hur helig som helst
Jag vill inte dö, jag vill bara leva

Största musikaliska upptäkten?
Bruno Mars.

Något du önskade dig och fick?
Jag önskade mig inget, men fick allt jag kunde ha önskat =)

Något du önskade dig men inte fick?
Jag har önskat saker i hemlighet hela året, men som jag inte fått.

Vad gjorde du på din födelsedag 2010?
Inget speciellt alls... min födelsedag 2010

Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?
Ja, det finns det!

Hur skulle du beskriva din stil år 2010?
Bekvämt.

Vad fick dig att må bra?
Fidde. Och de nära vännerna.

Vem saknade du?
Morfar. Men också människor som jag tidigare haft bra kontakt med.

Den bästa nya människan du träffade?
Har nog inte träffat en enda ny människa i år, tyvärr.

Årets sötaste?
Lukas

Årets hetaste?
Min tid i köket.

Årets största kärlek?
iPhonen

Årets besvikelse?
Min kropp

Årets bästa?
Mormor

Årets snällaste?
Fidde


Tack kära mormor för denna fina julklapp :...

img_0896 (MMS)

Tack kära mormor för denna fina julklapp :) Hinner inte ta finare bild nu, för jag ska på bio med Emelie. Bilder på mamma&pappa julklapp kommer senare.


I told you!!

Folk trodde jag skämtade om 2-kronan och 200-lappen men äntligen får jag back-up. Det är sant, där ser ni, haha, rätt åt er som inte trodde jag menade allvar! Mohaha.


 

För er som inte litar på Aftonbladet kan läsa mer här!


Julfirandet är över

Idag är julfirandet över för i år. Julafton firades det hos min mor och far, med min familj, min mosters familj och mormor, farmor och farbror. Tomten hann inte att komma till oss i år så, pappa fick hoppa in som vikarie. Jag fick allt jag kunde önskat och lite till.

Idag har det julfirats hos svärföräldrarna. Fiddes familj firade tillsammans, bröder, syster och brorsbarn. Återigen fick jag en fin present av svärmor, ett superfint kakfat. Det slår t.o.m. det jag gjort själv. Så fick vi en äggkokare också jag och Fidde. Som tur var kunde tomten komma idag, menar det hade ju varit synd om inte Lukas, Tilda & Linnéa hade fått träffa tomten idag.

För våra julklappspengar har vi tänkt att köpa en garderob och en köksassistent. Assistenten är det snarare jag som tänkt att köpa eftersom det är jag som behöver lite hjälp i köket =) Bilder kommer när sakerna är på plats.



Jag blir tokig...

Det är mysigt så här i juletid och ta de lugnt, vila och se på film. MEN ding ding ding, I-landsproblem, nu vid julen ser ju alla tv-kanaler till att visa många superduper bra filmer samtidigt, det går ju inte att välja. Vissa filmer är kanske inte superduper bra utan, lite mindre bra, men de är sånna filmer som bara kan vara mysigt att ha på i bakgrunden medans man ligger tillrätta i soffan med täcket och har allt inom räckhåll, t.o.m. julgodisfatet dit händerna far som i skyttetrafik. Inte nog med alla filmer så visas "Fångarna på fortet" och så går det ett marathon av "Dödlig fångst" på Discovery Channel. Åhhh...




Traditionen är bruten och nu är den uppe!


Utgång

Vad jag har mått dåligt idag! Igår var jag ute med Fidde, Emelie, Emelie's syster Anna + några som jag jobbat med innan och som de andra tre jobbar med. Jag är ju en riktig kärring, jag är aldrig ute och dricker öl, jag tror inte jag varit ute så här på över två år och då var det också fest med jobbfolk. Jag är inte så glad i alkohol, då jag mår jättedåligt efter en öl. Sååå därför har jag undvikit att gå ut. Men gårdagen såg jag verkligen fram emot, eftersom det var så jäkla länge sedan och det var med härliga människor.

Kvällen började på Karlssons med After Work, tacobuffé och två öl. Vi missade precis att vara med i popquizet på riktigt men vi tävlade ändå =) Riktigt kul. Vi har tänkt att göra det i januari någon gång, se om det går lika bra då. När vi började kvällen trodde vi nog alla att vi skulle ta typ 22-busssen eller 23-bussen...Men vid kl. 22 tror jag så kom de andra från jobbet och vi bestämde oss för att gå till O'Learys. Där blev vi kvar och hade jättekul. Det blev två öl till och många glas vatten för mig. Jag blir nog lite mer frispråkig när jag druckit lite så när jag var inne på damernas så puschade jag några yngre tjejer att de skulle vara glada och positiva och inte tänka på sina frisyrer som de var så oroliga för =) "Alla är fulla och glada, ni är snygga så bry er inte om håret, det är fint som det är" Haha, shit Lisabeth. Sen har jag ett svagt minne av att jag rusade fram till en croupier för att fråga om hennes ålder, då några hade diskuterat hur gammal hon var. Idag fick jag reda på att det var det Fidde och Mikael skulle göra när de gick fram för att spela, på ett kanske mer försiktigt sätt än vad jag hade gjort. Pinsamt, Lisabeth.

Vid halv två tiden, tror jag, åkte vi hem med Vaggeryds snällaste Mikael.

Visst att det var jättekul igår, så var det mindre kul idag. Vaknade vid 10 och var plaskblöt av svett, all alkohol svettades ut, fräscht, nej nej. Illamående, alldeles darrig och kallsvettig låg jag vaken i sängen och kved och bara önskade att jag orkade gå upp och hämta vatten, men så fort jag reste på mig så kom illamåendet och gjorde sig mer påmind. Jag blev lite ledsen också för jag ville ha Coca Cola men kom på att jag inte hade någon hemma (Bara Kajsa kan förstå hur jobbigt det är tror jag =)) Men men. Efter några timmars lidande i sängen så fick jag till slut dricka lite vatten, Fidde fick gå och hämta. Det gjorde susen ett tag.

Jag orkade mig upp och roffade åt mig allt gott hemma, Julmust, Engelsk fudge, pepparkakor, hemmagjorda knäckebröd och apelsinchoklad och tog med mitt täcke och la mig i soffan för att spendera några timmar med Musikhjälpen. Jag vet att det inte är den hälsosammaste frukosten direkt, men jag kom tillbaka till livet lite igen, kändes det som.

Nu börjar jag vakna till liv och känner mig rätt så stark, haha. Jag har orkat packa upp mig handväska, som var full av grejer jag hade köpt innan jag träffade gänget igår. Där fann jag också det typ största ölglas jag sett, det hade visst hängt med hem. :-S Samtidigt som man är väldigt fumlig och inte riktigt tänker som man brukar när man har lite alkohol i sig så blev jag helt imponerad av mig själv nyss, för jag har tydligen lyckats att ta av mig hörapparaten och, hör och häpna, lyckats lägga den i dess fodral (där den egentligen alltid ska ligga) men som jag aldrig annars lägger den i. Det lyckades jag alltså göra igår när jag var ute på en bar. Herregud.


Oj, vad långt jag skrev. Nu ska jag sluta.


Miguel tog lite bilder igår...

Miguel är alltså killen som sitter jämte mig.

 

 

(Till Emelie, Jag gjorde dig och oss en tjänst och klippte bort din beundrare ;) Hope you don't mind!)

 

Delar av gänget. Systrarna Emelie och Anna, jag, Fidde och Miguel.


Filippa Bark i glasburen!


Det är svårt att gå och lägga sig...

Jag kan inte slita mig får "Musikhjälpen" livesändning. Det är jättesvårt att sluta kolla. Jag har skänkt, har du? Kolla på dessa klipp så tror jag att du väljer att skänka pengar. Man blir så ledsen och förbannad.



 

 


Upprörd

Igår bestämde jag och Fidde att vi skulle gå och lägga oss tidigt, i vår tid är det typ kl.23-23.30. Meeeen då så skulle jag precis stänga av tvn när jag fastnade för UR's serie Världen. Igår handlade det om en ung kille, han kan ha varit i 25-30årsåldern och han hade blivit dömd för ett mord han aldrig begått. "Presumed Guilty" hette avsnittet, och nu såg jag att det var i grunden en film som säkert klippts ner till ett avsnitt. Killen hade jobbat i sitt teknik-stånd på gatan i någon Mexikansk stad som vanligt, dagen då den som han anklagades ha mördat, dog. Flera personer kunde intyga att de sett honom från morgon till kväll. Det fanns inga bevis alls, inga tekniska bevis som band honom vid platsen eller vid mordet. I Mexico råder inte heller "oskyldig till motsatsen är bevisad", utan där är det tvärtom, skyldig tills du kan bevisa din oskuld. Det är inte lätt när allt är förbannad korrupt, vittnen får information av polisen, domaren väljer själv vilka frågor som skall ställas till vittnen och den anklagade. Alltså försvarsadvokaten ställer frågor till vittnet, men det svarar inte förens domaren har ställt samma fråga till honom, alltså kan domaren skita i en del frågor som kan ha stor relevans för domen. Killen, Antonio “Toño” Zúñiga som är anklagad blir först dömd till 20år för mord, det är under tiden han sitter av dessa åren som dokumentärfilmarna träffar honom och man får följa hans liv i två år tror jag det var. Han får hjälp av två mexikanska advokater som gör denna dokumentär, de tar sig en titt i hans papper och märker saker som gör att de kan ta upp hans mål igen. Det är detta man får se i dokumentären. Så andra domstolen, där samma domare dömer, lägger försvarsadvokaten fram mycket som tyder på att han inte mördat mannen, t.o.m. säger det enda vittnet sagt att han aldrig sett honom skjuta mannen och att han fått hans namn av polisen. Jag antar att de inte kan bli dömda för mened i detta land... Vad blir utgången då? Jo, han får 20 år och 5 månader...är inte det helt sjukt? Han fick alltså mer än tidigare, och nu har han ändå lagt fram flera bevis på sin oskuld.

Meeen de överklagar till typ högsta domstolen där en av de tre domarna övertalar de andra två att det kan finnas en risk att han är oskyldigt dömd. Så de tar upp målet igen och detta får man inte se, utan dokumentären slutar med att han får ett brev in till fängelset där det står att han blivit frikänd och kan nu lämna fängelset. Helt underbart. Utanför väntar flera 100 personer på honom, hans fru (de gifte sig i fängelset, VÄLDIGT oromantiskt tillsammans med en hel gympasal full med par som gifte sig samtidigt och där prästen säger "Så alla ni som gifter er nu, jag förklarar er nu man och hustru, ni kan nu kyssas") och deras nyfödda bebis, och såklart resten av hans familj.

Sammanlagt satt han inne närmare 3 år, det är inte Rubin Carter-länge, men det är absolut 3 år för länge!

Lyckligt slut i alla fall, men jag blev så himla upprörd när jag såg detta. Det är helt sjukt. Domaren typ satt och himlade med ögonen när försvarsadvokaten ställde sina frågor till vittnet och åklagaren satt uttråkad och ibland sat hon och skrattade. Så får det ju inte gå till. Men “Toño” är förmodligen bara en av MÅNGA.


2 år

På lördag har vi bott i denna lägenhet i 2 år. Det är inte förens nu som jag börjar trivas...saker börjar komma på plats men vissa saker fattas fortfarande. Men det som är det bästa av allt, är att jag IDAG äntligen hittat en bra inställning på elementen. Thank you, GOD! De är alltid så kokheta så att svettas och alla blommor dör. Men nu så har mamma och jag pillat lite på dem. Sen kom jag på att jag för ett tag sedan fick ner värmen på det i sovrummet så jag gick för att titta hur det var inställt och vips så gjorde jag samma inställning på de andra tre. Jag vet, jäkligt enkelt, det kunde jag gjort för läääännnngggeee sedan men jag har inte tänkt så långt. Så nu är elementerna inställda på en behaglig värme och förhoppningsvis så ska jag göra något åt draget vid fönsterna så behöver inte elementen värma upp så mycket alls.

Skit tråkigt inlägg, jag vet.

Kan användas till fler saker...

Kakfatet kan också fylla en funktion som godisfat.


Just the way you are

Denna låten är ju fin i sig och den är underbar att lyssna på. Men det är ännu bättre när ens sambo sjunger den när man vaknar. Det är fint att sakta vakna till liv med den låten.

Tredje advent

 

Middag hos mor och far.

Glöggfika hos Emilie, Richard och Lukas.


Sharkbait, Ooh Ha Ha!

När jag och Fidde var på Rosenlundbadets relax igår och satt i bubbelpoolen så bara spelades "Finding nemo" klipp upp i huvudet på mig. Måste nog ta och se den snart, så himla underbar är den. Det som är bäst med YouTube är ju att man snabbt och lätt kan hitta sitt favoritklipp. Dessa två är ju klara favoriter...


 


Jag vill inte ha jul. Ge mig inte mer jul.

Det är nu två veckor till julafton och min längtan har vänt. Bara för någon dag sedan längtade jag till jul så fruktansvärt mycket, så mycket att jag har pysslat lite varje dag med julpyssel. Men nu vill jag bara dra. Nu vill jag bara bromsa tiden en stund. Nu får jag ångest bara av att tänka att om två veckor ska man bara sitta och titta på.

Nej, One, two, three, HAPPY WEEKEND! Nu ska Fidde ta mig till relaxen i Jönköping. Det behövs.


Fairytale of New York

No. 1 Christmas song!



Förra året när jag var hos Emelie så blev ...

img_0879 (MMS)

Förra året när jag var hos Emelie så blev jag helt kär i hennes adventsstjärna. Det hade jag glömt, men när jag kom hem till henne i helgen så mindes jag och jag blev på nytt kär i den. Så idag när jag var i Värnamo så köpte jag mig en egen! Jag ler varje gång jag tittar på den.


Andra ljuset tänt!

img_0871 (MMS)

Andra ljuset tänt!


Textilkladd bänk

Jag har äntligen hittat en plats för bänken, i sovrummet får den stå och skämmas för att den inte var som jag tänkt mig... Den passar bättre där eftersom sängen är ju ganska låg så då såg det inte så tokigt ut, som det gjorde i hallen när hatthyllan är så högt upp, det blev sådana väldiga kontraster. Nu blev det bättre!

Så här får den stå och växa till sig lite.





Mormor Herthas stora pepparkakor forts.

Yes, nu har de bakats ut! Okej, det blev blandad form och färg men det var första gången så, nästa gång hoppas jag ha bättre koll =)





Som sagt Värnamo är bäst!

Jag fick tag i bänken nu ikväll i Värnamo. Meeeen nu kommer I-landsproblemet, den går inte att placera någon stans i lgten. Jag trodde den skulle passa fint i hallen men den var visst mycket längre och lägre än vad jag trott så det såg helknas ut... Men jag är inte beredd att ge upp på den än, så den får stanna här ett tag.

Typiskt också!

Det är ju tusan också att andra ska ha samma bra smak som jag. Har suktat efter denna underbara hallmöbel ett bra tag och är ofta inne för att titta om den finns hemma och idag äntligen stod det att den var inne. Meeeen då var det tydligen 20st som stod i kö och de hade endast fått 4st, så tja. Jag får la vänta ett bra tag med andra ord. Åh, jag vill ha den nu! Så om någon jag känner ser den i någon butik runt om i landet till försäljning, köp den åt mig, bums! =) Åhlens finns den på.



UPDATE: Värnamo är bäst!


RSS 2.0