Äntligen klar.

Med en skoluppgift till! Historia B - uppgift, "Klädmode förr och nu". Det  var kämpigare än vad jag trott men det var intressant hela tiden så det underlättar ju det hela. Det blev hela 6 sidor text och en sida med bilder. Jag tycker det är mycket för att vara mig! Jag är stolt.

Man skulle kunna tro att det blir en liten paus i plugget nu, men nej, jag tänkte öva lite mer på geografin. Som sagt så är det stort prov på tisdag och det är grymt mycket att kunna tills dess så det är bara att försöka få in de jädrans namnen.

Förändring

Jag försöker byta mina cult-kuber rätt ofta och kombinera lite olika kombinationer, eftersom jag har rätt många och välja på så vill jag ju använda alla. De som just nu står i vardagsrummet är:


 

Denna vinter/snö-inspirerade grupp står på soffbordet.


 


Dessa två små-grupper står i fönstret, mellan blomkrukorna.


Jag älskar Barnängen!

Jag älskar min nya duschcreme från Barnängen. Jag använder den nog lite för mycket och för ofta tror jag. Jag överkonsumerar den helt enkelt. Den doftar underbart och gör min hud mjuk och go.


Jag använde tidigare den här andra duschcremen från Barnängen som också doftar jättegott, men tyvärr hamnar den på andra plats nu sedan den här över har tagit första platsen.



Europadelen på geografiprovet på tisdag ska nog gå ganska bra!


Europas länder


Europas huvudstäder
Himla Kosovo, Azerbadjan och Georgiens huvudstäder som spökar.



Dock så är det en massa annat till provet också som nog inte kommer att gå lika bra =(



Bergskedjor i världen, buhu.




Största sjöar, buhu.


Annars är Birger en väldigt bra lärare tycker jag!


Filmtips

För er som missat "Inside man" på tv, som gått säkert 10 gånger det senaste året på olika kanaler, så tycker jag att ni ska se den nästa gång den dyker upp. Om du gillar filmer i stil med Ocean's eleven så är detta en film för dig. Jag fullkomligt älskar den.
Första gången Fidde sa åt mig att titta på den för den är "skit bra" så trodde jag till en början att det kommer la sluta i en atombomb eller alienattacks eller något liknande som alla Fiddes andra "skit bra" - filmer gör.

Den är från 2006. Denzel Washington och Clive Owen spelar huvudrollerna. Se den!







Waiter: May I take your hat?
Keith Frazier: No, you may not! Get your own.

Alltid lika kul, tycker vi. Haha.

Farmor's mockarutor

Ikväll har jag bakat Mockarutor, en kaka som har många namn, Chokladrutor, Kärleksmums och Snoddas. Mitt recept känns uråldrigt med kaffekoppsmått. Men ett nyare och fräschare finns här.

Jag fick lust att leka matlagningsprogram när jag bakade så här kommer min bakning...


 Bak-outfiten. Pannband så håret kommer bakåt, och min nya klänning jag köpte idag =)





Ägg och strösocker vispas poröst.




Blanda i kakao och vaniljsocker
(jag använder nästan jämt vanillinsocker, det smakar likadant tycker jag)


 

Blanda mjöl och bakpulver och häll i det i smeten, växelvis med mjölken.




Häll i smällt smör.


 Häll i smeten i en långpanna och skjuts in i ugnen!



Florsocker, kakao, vaniljsocker, smällt smör och kallt kaffe blandas och blir en glasyr. Mums.



Ont, det gör ont.



När jag första gången såg dessa underbar klänningar så blev jag så nyfiken vad de kostar, eftersom jag brukar ha bättre smak än vad min plånbok tillåter. Eftersom det var kärlek vid första ögonblicket så måste det ju innebära att de kostar några lusentappar...min vanliga tur, tänkte jag! Men hör och häpna, dessa skönheter går loss för 420kr och 580kr. Det är ju ändå "överkomligt" för en fin party dress, till Nyårsfesten t.ex.! Jag hade räknat med typ 2000-3000kr.

På ett sätt hade  det varit bäst för då kan man bara liksom gå vidare och inte tänka på dem mer, utan bara gå in ibland och dregla. Men nu när det ändå är typ "normala" priser så gör det så ont! Med en månadsbudget på 2600kr så är inte prio ett fina klänningar, tyvärr! Just nu är prio ett, mat och en jacka! Detta ska jag se till att fixa imorgon är det tänkt.

Nog med blaj blaj, nu ska jag vila vid tvn, jag har haft fullt upp i ett dygn nu så jag ska ta det lite lugnt nu.

Ha en go kväll.

Hjälp mig!

Vilken signatur tycker du jag ska ha?


Alternativ 1









Alternativ 2


Stor skillnad i text men samma skit i huvudet

Jag märker stor skillnad på mitt sätt att skriva sedan denna bloggen startades för snart tre år sedan. De första inläggen kan jag knappt begripa. En sak som stör mig är att vissa saker skrev jag lite sådär hemlighetsfullt, typ så att bara JAG skulle fatta vad som menades. Jag ville ju inte hänga ut någon eller skriva något elakt. Men nu bara jag stör jag mig på det för jag minns ju inte vad det rörde sig om...arrgghh.

Ett lite roligt inlägg som jag kom över var ett om första snön, och då använde jag mig av typ samma mening som jag använde mig av i förra veckan "Man blir lika förvånad varje gång". Ja, ja, det kanske inte var så kul information, det kan jag erkänna. Det lät roligare och finurligare i huvudet än när det blev nerpräntat.

Fortfarande lika kul.

Jag kollade igenom mina gamla bilder och dokument innan jag då hittade jag dessa bilderna! Jag kan fortfarande skratta åt dem, de är lika kul fortfarande!





Tröjan är återfunnen!

Min tröja som jag saknat sedan slutet på juli är återfunnen!

Så här gick det till när jag hittade den:

Jag kom ut ur duschen och behövde klä på mig. Jag tänkte "åh, jag vill ha på mig mina goa slappa harlemsbyxor och mysa i ikväll" så jag gick till min garderob och letade i min mys-/träningskläder-låda och rafsade runt. Jag kände det mjuka tyget och drog i det jag trodde var mina goa mysbyxor. Vips så hade jag något i handen som jag inte kände igen. "Lindex" stod det i nacken och knapparna var något jag inte kände igen, jag tänkte igenom min garderob i huvudet och försökte placera detta tygstycke, och det blev ingen "Search found" inte. Men så höll den så där framför mig som man gör med en tröja när man tittar och studerar en tröja. Jag tänkte att det kan inte vara sant! Men det var det. Det var min försvunna tröja, den jag slutat leta efter för jag trodde att den blivit stulen i husets tvättstuga. Oj vad pinsamt det är när jag tänker på det att jag ringt till hotellet vi bodde påi Karlskrona och att jag beskyllt folk i huset för att vara tjuvar. Förlåt.

Nu när min tröja är återfunnen så skiter jag i att jag inte hittade mina mysbrallor, jag har så många andra, men ingen tröja var likadan som den jag nu har i min ägo igen. Aldrig ska jag tappa bort dig igen.

Spark i baken

Idag fick jag verkligen sparka mig i baken och sätta igång med kursen Medicinsk grundkurs. Redan när jag började kände jag att det skulle bli stressigt och det blir ju inte mindre stressigt om man aldrig sätter igång. Nu sitter jag och svarar på massa frågor och sen ska jag skriva en reflektion om de olika utvecklingsfaserna.

Skulle varit en riktig plugg-dag idag, för Ewelina skulle kommit hit och vi skulle pluggat Historia men hon fick fara till sjukhuset med sin mor, jag hoppas allt gick bra. Men som sagt istället fick jag igång arbetet med Medicinen, vilket var mycket bra. Jag och Ewelina får ta igen det någon annan dag.

Tråkigt inlägg, sorry.

Bra där, Adisa!

Tyckte min vän Adisa skrev ett bra inlägg ikväll.

Och jag läste Jimmie Åkesson's debattartikel igår och jag blev bara så trött och irriterad av den att jag inte ens orkar kommentera den. Men blir bara ledsen och trött att det en förekommer sånt hat idag!

Mys

Ikväll blir det bio "bröllopsfotografen" och middag på Soya. O vad jag längtar. Men först fika med Emelie.

Just nu känner jag FRUSTRATION inför en uppgift i psykologi och jag var bara tvungen att skriva ner mina blaj-blaj-känslor jag har för stunden.





Det är så mycket jag vill ha sagt, men kan inte få ner det skriftligt. Jag kan inte knyta ihop det jag skrivit eller det jag tänker, så att man förstår hur jag menar, jag kan inte knyta ihop det så det får en betydande mening. Jag kan fortfarande inte förstå hela uppgiften. Jag förstår inte innebörden i uppgiften. Jag förstår inte varför det ska vara sån jäkla brått men allting, tänker jag för mycket? Är det därför jag inte får ihop det eller kan samla mina tankar? Jag tycker det är skitsvårt, det bara låser sig. Jag kan inte få fram ett ord eller en mening. Samtidigt vill jag bara bli av med det…


Hör av er

Jag ser ju att det i alla fall är ett gäng som läser min blogg varje dag...
O jag blir ju så nyfiken på vilka...kan ni inte slänga in någon kommentar då och då, det hade varit kul =)

Dröm

Denna morgonens dröm var skum, rolig och sorglig.

I drömmen blev jag uppvaktad av gamla "kärlekar", och det slutade med att jag åkte till visingsö, av alla ställen, för att berätta hur jag kände, à la american movie. Jag blev ovän med många. Tjejvänskapen fick ett abrupt slut. Axel var med i drömmen, berättade många fina saker. Det var en konstig tid, det kändes som när vi gick i nian allesammans MEN Fidde var med?!
Ja drömmar kan vara konstiga. Jag gillade drömmen på ett sätt men jag känner mig olustig nu, jag vet inte men det kändes bara så konstigt allting. 

Jag undrar vad denna dröm kan betyda. I psykologin satt jag igår och försökte skriva ner en dröm som jag sedan skulle tänka igenom vad den betydde. Och nu kan jag inte låta bli att undra vad denna dröm betyder.
Vad tror du?

Nu längtar jag till julen

Var på Rusta och Eko idag och de har fått in julsakerna och jag kan ju inte låta bli. På Rusta hade de jääääääätte fina ljusrosa kulor och vita kulor, blev jätte sugen på att köpa dem men de skulle inte passa i min röd och guldiga gran =( Men de var så fina. Sen fanns det ett par skitsnygga mörk-lila kulor också. Oh så fina.

Jag köpte inga. Istället köpte jag nya krukor på IKEA. Har irriterat mig på att jag hade fem olika krukor i mitt vardagsrumsfönster. Så jag fixade på nu har jag tre olika sorter, blev lite snyggare i alla fall.



Okej inte världens bästa bild. Men titta på fina de är! Vill ha.


Man blir lika förvånad varje gång...Snö? Redan?


Vad duktig jag är.

Åh, vad jag pluggar på bra just nu. Jag till och med förstår det jag håller på med och jag kan tänka klart. Varför kan jag inte göra det på normal dagstid istället för mitt i natten?



Lite gråt och lite ältande

Så då har jag varit hos en kurator en sväng och fått gråta lite och fått älta lite. Det är sånt jag behöver göra ibland och det är ju verkligen skönt att få ur sig vissa saker, även om det är lite jobbigt.

Kl. 13 ska jag vara i skolan för lite information om omvårdnadsprogrammet, spännande.

Sen i eftermiddag ska jag hem till Emilie för att tigga lite goda bullar och jättegoda colasnittar har jag tänkt =)

Sadlar om

Jajjemänsan, Ut med Svenska C och Engelska C, In med Medicinsk grundkurs, Etik och livsfrågor och Teckenspråk.

Jag vill inte göra om samma misstag som i gymnasiet så innan jag hann och tabba mig regält så satte jag ner foten och sa ifrån att C-språk är inget för mig, vilket jag visste när jag övertalades av SYOn till att läsa det. Så imorgon ska jag på en samling för Komvux Omvårdnad, spännande. Jag som aldrig trodde att jag skulle läsa något sådant. Och tro nu inte att jag ska bli sjuksköterska som halva släkten nästan är, det har jag inte tänkt, utan jag vill bara ha en allmän kännedom om kroppen osv.


Jag kände att Engelskan och Svenskan bara blev för mycket och för stor press. Istället för att må skit och lägga ner allt så gjorde jag kanske inte det andra skulle gjort, men jag gjorde det som är bäst för mig, punkt slut.



Bilden lånades härifrån


Åh, jag får rysningar. Hon är sååå grym.


En av mina favoritbilder här i världen. Fullkomligt älskar den! Vill ha allt, men skorna framförallt.


Årets idol

Jag sa ju det att Erik var bra, jag sa det redan 2007.

Sen herregud Tove är ju grym.

Hoppas på att Erik och Tove går långt i Idol =)

Älskling, kan vi flytta till hus nu?!

Så att jag kan få inreda badrummet med detta underbart snygga handfat/tvättställ...oh, love it!



Men jag får nog vänta några år, och då är detta säkert inte lika snyggt =(


Barndomsminnen

När jag och Emilie var inne i stan i lördags så hittade Emilie en bra barnbok, med sånger i. Det är en samlingböcker för olika åldrar och en är med sånger, en annan med sagor osv. Så då kom jag och tänka på min "Imse vimse spindel"-bok som man fick när man var liten. Den är framletad och jag bläddrar igenom och får värsta nostalgi-trippen. Vet inte hur många gånger jag har bläddrat igenom den utan att förstå vad det står, utan bara tittat på alla bilder, även målat lite på bilderna =)

Det finns många favoriter i denna boken, en av alla ramsorna jag gillade/fortfarande gillar är:

"Alla malla tjafs uti fiskarmalajka,
alla malla tjafs uti bingabångabej.
Hej skudderi skudderumpen stumpen,
hej skrudderi skudderullan lej.
Kläderna vi bära på
äro utav kinatrå,
tjipp tjopp, tjipp tjopp, kinaman"

RSS 2.0