53 år sedan

Ja idag är det 53 år sedan James Dean dog, det sörjer jag lite. Han var ju så fin o bra =)



                                                                                                              bild

La stada

Var ju inne i Jönköping idag för jag skulle till infektionskliniken. Inget hände där mer än att jag blev skickad till hudavdelningen i Värnamo, så får vänta på kallelse därifrån. Nu har jag frikort i alla fall.

Så istället ägnade jag lite tid att shoppa...här är lite som jag handlade, kanske inte de roligaste sakerna, men de gjorde mig glad i alla fall.



Ljus & bricka


9st kaffemuggar


8st vinglas


Julpynt =)


Lakan

Höst!



Reflekterade över att det verkligen börjar bli höst när jag åkte till Jönköping idag, hela E4:an var full med dessa färggranna buskar. Jätte fint. Så jag var tvungen att krångla med att ta kort på dem på vägen hem. Haha.

Tandvården

Åh, skulle varit hos tandläkaren idag vid 10,30. 10,30 sitter jag i väntrummet och där får jag sitta ända tills 10,55, då blir jag in kallad på ännu ett förnedrande samtal, "hur är det med din kost?" "småäter du?" "äter du godis?" "äter du chips?", liksom vem gör inte det i dagens samhälle, jag gör det i alla fall. "Du får nog sluta småäta, om du ska hålla dessa 12 småhål som dem är utan att behöva laga dem!" Jaja, när jag kommit ut därifrån vid 11,04 så får jag punga ut 265kr för detta, och då har de ändå dragit av 300kr!!!!

Det är förförligt, jag tänker inte gå till tandläkaren längre!


Nu ska jag luncha med Amanda och jag är redan sen....hej hopp


Silversmide!

Herregud, igår var jag och Joanna på första kursdagen i silversmide. Jag tyckte det var skit skoj. Jag hade trott att läraren skulle vara lite bitter, lite otrevlig, lite arg och jag trodde att jag skulle vara jätte dålig. Läraren var störtskön, båda lärarna! De var hjälpsamma och det kändes som de hade sett de värsta sakerna typ. Men visst jag hade ju rätt om min egen förmåga, så jätte duktig var jag väl inte, men jag är ganska nöjd med den första ringen ändå!

Kortet blev lite skuggigt, men men ni ser ju själva ringen i alla fall.



Helgen

Igår när jag stod och diskade, så kom helt plötsligt Fidde och slet i mina armar och började bugga med mig. Roligt som attan, men jag suger verkligen på bugg. Haha. Helt stel och noll steg/taktkänsla. Haha. Men men. Skrattade gjorde jag i alla fall.

I lördags kollade vi på "Don't mess with Zohan", jag brukar aldrig gilla Adam Sandler filmer, men denna var rolig. Jag till och med skrattade högt till den. Jag hade inga förväntningar på den så det kanske var därför men se den!




118100

118100-svarar på allt! Det var jag ju tvungen att utnyttja. Fick lära mig det av kusinen, Felicia på morfars födelsedag. Så idag så skickade jag två frågor...

Första frågan löd så här..."Vem är jag, Lisabeth Levin Åberg?"
Svaret blev...."118100 tror att Lisabeth Levin Åberg är en tjej med mycket känslor och som har lätt att bli förälskad. När hon inte går och hoppas på att få träffa sin drömprins tycker hon om att baka bullar och se på bio."

Sådär rätt kanske, se på bio gillar jag ju. Men drömprinsen har jag ju redan hittat!

Sen fick jag en snille idé och skrev och frågade "Varför älskar Fidde Tinna?" svaret löd "Fidde älskar Tinna därför att dom hör ihop och att dom är det bästa som hänt varandra." Hoppas det svaret stämmer bättre än det förra ;) Det vet jag redan att det gör.

Yearbook Yourself

Jag hittade lite roliga länkar jag glömt bort som t.ex Yearbook Yourself. Det är roligt, men det ser lite lustigt ut!

Får väl bjuda på mig själv, så här är min Yearbook-bild från 1984...




och 1994...









Eller vilken kändis är du lik...MyHeritage






Måste säga att jag är väldigt nöjd med Sandra Bullock och Vanessa Marcil. Dock trist och vara "lik" en av dem jag tycker är fulast, Kirsten Dunst...




Patrik 1,5

Jag och Joanna var på "Patrik 1,5" igår och den var en mysig och rolig film. Dock förstördes ännu en biokväll av fnissade och extremt störiga fjortisar som sitter längst fram och förstör för alla andra.

Göran och Sven har blivit godkända för adoption. Problemet är att det saknas givarländer som accepterar homosexuella föräldrar. En dag öppnar sig en möjlighet att få adoptera ett svenskt föräldralöst barn, "Patrik 1,5".
Källa

Så filmen handlar alltså om ett homosexuellt par och det märkte man att det var inte Sverige's bibelbälte, Jönköping inte redo för ännu. När de höll handen så hörde man obekväma ljud i biosalen, när de kramades blev det ännu värre och när det väl kom en kyss eller lite gosade i sängen så hörde man "usch", "nej", "Fy"..."uhhh"....Jag blir så trött, känns som jag inte åldrats en dag, känns som om vi är kvar för 20-30år sedan. Okej, det kanske tar tid och vänja sig vid homosexuella på film, i vardagen, som granne, som föräldrar...men uppföra sig på bion kan väl ändå inte vara så svårt?! Är det för mycket begärt?

Klänning!?

Jag vill ha en fin fin klänning, lite elegant o så till ett tillfälle i höst, men jag kan inte hitta någon jag vill ha. Har varit inne på ASOS, H&M, forever21, Ellos, Josefssons, LaRedoute & Haléns (heter det så?!)

Någon som har något tips om någon mer sajt med snygga kläder?

Vår bebis

Ja, jag hann och orkade inte med detta igår när jag såg länken på blondinbella's blogg...och som Adisa skrev så gör nog alla bloggar i hela sverige likadant, så jag får ju inte vara sämre! Jag vet i alla fall att Johanna fallit för tryckte med ;)


Så här kommer vår dotter, Alvine






...och vår son, Gideon



Ghostriders

Asså, igår innan vi skulle sova så visade Fidde mig "Ghost Rider" på youtube. Det är bland det sjukaste och mest upprörade jag sett på länge. Jag blir så förbannad.

De som håller på med sånt är ju förbannat pantade i huvudet. Varför tror de att det finns hastighetsgränser? Jo för att folks ska skadas mindre i trafiken (det är vad jag har uppfattat det som, annars kan vi ju alla köra hur fort vi vill!). Men dessa jävla idioter åker och lattjar med polisen samtidigt som de triggar varandra och leker med medtrafikanternas liv. OHHH Jag bir så upprörd. De kör asså på en motorcykel i typ  på motorvägen på BAKHJULET!!!!!!. Säger som pappa brukar säga ocm våldsamma motorcykister, ligger det en sten i vägen så är han ju skadad, kanske till och med död genast!
Eller de Ghost Rider-förarna som kör mitt inne i Stockholm stad på natten i höga hastigheter, tänk om det bara skulle gå ut en över övergångstället, tänker de någonsin så?

Eller är de bara så jävla själviska att de bara gör det för deras adrenalinkickar?

Vissa dar går fort

Ja, vissa dagar på jobbet går så jäkla fort. Det är oftast de dagarna jag inte står vid en maskin hela skiftet utan de dagar då jag har lite slappegöra. Vissa personer får ju en och skratta hejdlöst ibland asså. Så kul så. Vissa vill man läxa upp, vissa vill man fråga ut, vissa vill man att de ska INSE! Ja och vissa bara tycker man om!
Konstigt inlägg, men men. Jag är snurrig i bollen liten idag.


Blitt gammal på senare dar

Jahopp då har man gått och blivit en i kön till höraparat...vi får se hur de går om det kommer bli så att jag kommer använda det men testa måste jag ju göra. Jag var i alla fall hos öronläkaren idag, och gjorde hörseltester. Resutatet blev, mitt dövöra är mer dövt och mitt höröra hör jag mer på än sist jag var där. Sen fick jag göra ett taltest. Fick säga allt som en man sa "nu hör vi..." framför tex. bil. Så fick jag säga bil! Konstigt. Hade 100% på det högra örat och på det vänstra 44%, så det var dåligt. Normalt är över 70%. SÅ det blev diskusion om höraparat för fröken Lisabeth.


...vill bara tillägga idag att min favorit man, Fredrik var väldigt påhittig idag. Vi satt och kollade på prison break och så hade han mixrat med texten så han hade skrivit in lite egna ord...en mening fastnade jag mycket för =) "Jag älskar dig, Lisa-Beth! Puss!" Det tyckte jag var sött. Så istället för att läsa vad de sa i avsnittet fick jag gulliga meddelanden. =)

Imorgon är det back to work och då är det torsdag, dagen närmast fredag från detta hållet sett ; )  Så snart helg, gött.

Han är ju för goe...


                                                                                                                   foto: tv4

Tiden går...

Igår var det fyra år sedan...fyra år sedan, jag kan inte fatta. Det är typ fyra år sedan och några månader som jag varken sett Axel eller farfar. Det känns helknasigt. Jag har inte sett och pratat med de på över fyra år. Men ändå minns jag vissa samtal som om de vore igår. Det känns bra.


Cocobella förkyld

Herregud min gud, vad jag är förkyld. Jag kan inte luta mig över tangentbordet innan det rinner floder ur min näsa. Huvudet är helt tjockt och kroppen är kokhet. Usch vad synd det är om mig!
Det är även synd om Fidde, som fick ett getingstick på halsen idag. Stackarn.

Chock...

Kolla in min gamla naturlärare, när han joinar Idol


Det är så logiskt...alla fattar utom JAG

Herregud idag har jag blivit upprörd ett ex antal gånger för det finns nada logik på migg jobb ingen ordning och ingen som kan svara på mina frågor eller så svarar för många och alla säger olika.

Som sagt ingen logik!! ÅH! Stör mig. Jag vill bara ordna till allt.

Tragiskt.

Det var länge länge sedan jag följde något i nyhetsväg. Men historien om familjen Foster har fängslat mig sen jag läste de första artikeln förra veckan. Nu har de löst mysteriet med den försvunna familjen och deras nerbrända hus och det är så tragiskt. Usch jag mår illa när jag tänker på det.

Läs det senaste här!

RSS 2.0